Akil İnsanlar'a Kağıthane’de Tepki

Kağıthane'de kadınlara çözüm sürecini anlatan Akil İnsanlar'a, bir grup vatandaş tepki gösterdi.

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu’ndan Sanatçı Hülya Koçyiğit, Yazar Mustafa Armağan ve Hukukçu Yücel Sayman Kağıthane Belediyesi Kadın Meclisi’nin davetlisi olarak çözüm sürecini anlatmak için kadınlarla bir araya geldi.

Heyet kadınların süreçle ilgili sorularını yanıtlayarak, barış yolunda atılan adımları anlattı. Toplantının ardından Kağıthane Belediyesi Meclis Salonu’ndan ayrılan heyeti bir grup vatandaş protesto etti.

Toplantının yapıldığı salona alınmadığını belirten Şinasi Aydın, “Yazık değil mi bu vatanın evlatlarına. Vatanın evlatlarını vuranlar tek tek mi gidiyor. 1917’de yapılan haksızlıkların aynısı yapılıyor. Bu milleti de uyutuyorlar. Basına da, Türk Milleti’ne de yazıklar olsun. Emperyalistlerin kucağına oturanlara da yazıklar olsun. O kadar insanımızı katledenler silahlarıyla sınır dışına gidip İsrail’in kucağına oturuyor. İsrail yarın çocuklarımızın üzerine silah sıktıracak” dedi.

Bir başka vatandaş ise, “Biz barışa karşı değiliz. Kan akmasını da istemiyoruz. Biz bedelin ödenmesini istiyoruz. Ben birini alıp bıçaklasam, 12-13 sene verirler. Ama 30 bin kişinin canını almış, affedecek. Yazıklar olsun” diye konuştu.

Tepkili vatandaşlar, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA