6. Uluslararası Öğrenci Buluşması

Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından 6. Uluslararası Öğrenci Buluşması tanıtım toplantısı düzenlendi.

6. Uluslararası Öğrenci Buluşması
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait Gençlik Hizmetleri binasında gerçekleştirilen toplantıda, 6. Uluslararası Öğrenci Buluşması ile Eskişehir’de eğitim gören yaklaşık bin 500 öğrenci bulunduğunu ifade eden Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Musa Karadaş, yabancı öğrencilerin Eskişehir’in diğer ülkeleri tanımasını sağladıklarını ifade etti.

Karadaş, ‘‘Bu öğrencilerimiz dünyanın mesajını ve dünyayı tanımamızı sağlıyorlar. Bir nevi varlıkları ile dünyayı Eskişehir’e taşıyorlar. Biz de bu durumu hem öğrencilerimiz, hem de Eskişehir için bir fırsat ve imkan olarak değerlendirmek istedik’’ dedi.

11-12 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan öğrenci buluşması ile alakalı olarak bilgi veren Karadaş, ‘‘Espark Alışveriş Merkezi yanında planlanan olan programda, 50’ye yakın ülke için stantlar açılacak. Bu stantlarda sergilenecek olan eşyalar ve kitaplarla Eskişehir dünyanın kültürünü tanıma imkanı bulacak. Öğrencilerimiz ülkelerinin gönüllü elçileri olarak ülkelerini tanıtacak. Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak kentimiz dünya kültürüne ev sahipliği yaparak başkentliğini geliştirecek’’ diye konuştu.

Ardından açıklama yapan Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy ise, il müdürlüğü olarak Eskişehir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Geçlik ve Spor Bayramı’nda gerçekleştirilecek faaliyetler hakkında bilgi verdi. Aksoy, ‘‘Bu yıl hazırlıklarımızı yaptık ve etkinliklerimizi tanıtacağız. Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili olarak 17 Mayıs günü Kutsi konseri olacak. Aynı gün Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi önünden Espark Alışveriş Merkezi’ne kadar bir fener alayı geçişi düşünülüyor. 18 Mayıs günü ise Sazova Bilim, Sanat ve Kültür Parkı’nda sinema gösterimi planlanıyor. 25 Mayıs günü ise bir aksilik olmazsa Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın katılımıyla Gençlik Hizmetleri binamızın açılışını gerçekleştireceğiz. Yunus Emre Haftası ile başlayan Mayıs ayında kentte bir çok etkinlik hayata geçiyor’’ şeklinde konuştu.

Toplantı basın açıklamasının ardından son buldu.
Kaynak: İHA