Yön-Der Okullarının Tanıtımı Yapıldı

Üstün Dökmen Yaşam Boyu Gelişim ve Eğitim Akademisi'nin, Okul öncesi ve İlköğretim eğitimi veren markası Yönder Okulları’nın Didim’de tanıtım toplantısı yapıldı.

Didim Ticaret Odası Ayrtaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde yapılan tanıtım toplantısına Didim Garnizon Komutanı M. Alper Köseoğlu, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Akgün, İlçe Müftüsü Mikail Polat, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Yönder Okullarının kurucularından Süleyman Hecebil, Siyasi parti ilçe başkanları katılırken Didimliler etkinliğe büyük ilgi gösterdi. Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını Didim Özel Aktif Etüd Merkezi Kurucu Müdürü İlknur Güdücü Kamacı gerçekleştirdi.

Ardından konuşan Yönder Okullarının kurucularından Prof. Dr. Üstün Dökmen Yönder Okulları bünyesinde kurulan Küçük şeyler anaokulu ve Yönder okullarında verilen eğitim-öğretim hakkında bilgiler verdi.

Konuşmasında eğitim sistemini de eleştiren Dökmen “Okul-Dershane- Kolej ilişkisi hiçbir ülkeden yok; Çocuğu dershanenin dışında evde özel ders de veriliyor. Bunları yapacaksan o zaman okulu kapat; okulu açık tutacaksan dershaneleri kapat. İşlevsel olmayan bir eğitim sistemi… Bir ülkede eğitim sistemi işlevsel değilse o ülkede makro işler yapılamaz.”dedi.

Amaçlarının “Mutlu, üreten, başarılı çocuklar yetiştirmek” olduğunu söyleyen Dökmen, eğitimin önderi olmak amacıyla yola çıktıklarına işaret etti.

Dökmen, toplantıda anne babalara, çocuklarının “inek” yada “yarış atı” olmadıklarını unutmamalarını belirterek şunları söyledi: “Eskiden, yani bizlerin döneminde, çocuğu okula götürdüklerinde öğretmene ‘eti senin, kemiği benim'’diyerek teslim ederlerdi. Çocuğunuzun bir insan olduğunu unutmayın. Çocuğunuz ne bir inek ne de sınavdan sınava koşan bir yarış atıdır. Çocuğunuzu insan gibi yetiştirin. Hiçbir zaman için korkutmayın, her konuyu çocuğunuzun merak edeceği şekilde sunun. Mutlu, üretken, başarılı çocuklar yetiştirelim. Amacımız bizden daha iyi yetişmiş nesiller yaratmak için eğitmektir” dedi.

Kaynak: İHA