Tema Vakfı Onursal Başkanı Karaca Açıklaması

Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, TEMA Vakfı'nın bir halk hareketi olduğuna dikkati çekerek "TEMA halkla bütünleştikçe daha da güçleniyor ve başarılı oluyor" dedi.

Karaca, Eskişehir TEMA evi açılışı için gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, toplumsal barışın topraktan geleceğini ve Anadolu'dan başlayacağına inandığını belirtti.

"Toprak yaşamdır" diyen Karaca, şöyle konuştu:

"TEMA Vakfı, bir halk hareketidir. TEMA halkla bütünleştikçe daha da güçleniyor ve başarılı oluyor. TEMA, BM tarafından dünyada ilk kez verilen 'Yaşam İçin Toprak" ödülü aldı. Bu başarının altında 470 bine ulaşan, her yaştan gönüllümüzün imzası var."

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç ise Eskişehir'de TEMA Vakfı çalışmalarına olan ilginin her geçen gün artmasından ötürü memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "20. yaşını 'Toprak Yaşamdır' sloganıyla kutlayan TEMA Vakfı'nın son dönem çalışmalarının ana hedefi, yaşama sahip çıkan gönüllülerimizin artmasıdır. Bunun için Milli Eğitim Bakanlığının destekleri ile özellikle çocukların erken yaşta doğada daha fazla vakit geçirmelerini sağlayan Minik TEMA programını başlattık. Üniversitede öğrenim gören Genç TEMA'cılarımızla yürüttüğümüz başarılı çalışmalar da bizleri umutlandıran bir başka gönüllü programımız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından "Toprak Dede" olarak tanınan Onursal Başkan Karaca, programa katılan minik TEMA gönüllüleri ile sohbet etti, halk oyunu oynadı ve TEMA marşı söyledi.

Programda Odunpazarı ilçesinde bulunan Eskişehir TEMA evi, kesilen kurdelenin ardından hizmete açıldı.

Öte yandan, programın sonunda Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan çam fidanları vatandaşlara dağıtıldı.

Muhabir: Ömer Ürer

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA