Sıcaklar Karpuzu Sofraya Erken Getirecek
Türkiye'yi etkisi altına alan Kuzey Afrika sıcak hava dalgasından dolayı, Adana'da Mayıs sonu Haziran başında hasat edilmesi beklenen karpuzun, bir hafta içinde hasadına başlanacağı bildirildi.

Bu nedenle üretici, hasat hazırlığı yapmaya başladı.
20 yıldır çiftçilik yapan ve 50 dönüm alana karpuz ektiğini anlatan İlhami Varlı, havaların aşırı sıcak gitmesinden dolayı en geç 20 Mayıs’ta karpuz hasadının başlayacağını, bu durumun kendilerini olumlu etkileyeceğini söyledi.
Varlı, Tuzla'nın Kapı köyünde en erkenci karpuzu yetiştirdiklerini, iklim şartlarının olumlu olmasından dolayı da karpuzu daha erken hasat edeceklerini belirterek, “Bizim karpuzu erken hasat etmemiz karpuzumuzu satacağımız anlamına gelir. Hava kötü gitse diğer yerlerle aynı zamanda hasat etseydik; herkes aynı anda hasat edeceği için satışta problem yaşanabilirdi. Sıcaklar bizim kâr etmemizi sağlayacak” dedi.
100 dönüm alana karpuz eken Şevket Karakuş ise, geçen yıla oranla bu yıl hasadın beklenenden daha erken olacağını, bir hafta içinde hasada başlayacaklarını, bunun da çiftçiyi memnun ettiğini kaydetti.
