Saltanat yasasını eleştirenlere AK Partili vekilden sert tepki

Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, vekillere yönelik yapılan saltanat yasasını eleştirenlere sert çıktı.

Saltanat yasasını eleştirenlere AK Partili vekilden sert tepki
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Uyan Türkiyem'de Tahir Sarıkaya'nın konuğu olan Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, vekillere yönelik yapılan saltanat yasasını eleştirenlere sert çıktı.

'Bu eleştirileri TBMM'nin milletvekilleri haketmiyor' diyen
Pakdil, 'Milletvekillerine haksızlık yapılıyor. Mesela büyükelçilerimiz emekli olduktan sonra bu pasaportlarını taşımaya devam ederler. Milletvekillerinin de diplomatik pasaportu vardır. Buradaki maksat ve anlam şu: Mesela bir kısım siyasi partilerimizde görevli olan arkadaşlarımız var, daha önce milletvekilliği yapmış sonra milletvekilliği sona ermiş. Bu arkadaşlarımıza bazen hükümet görev veriyor. Bunlar olduğu zaman ülkeyi temsil etmek için yurt dışına gidiyorlar. Burada ülkenin itibarı söz konusu' ifadelerini kullandı.

İnsanların eleştirilerini kimseyi zedelemeden yapması gerektiğini söyleyen Pakdil, vekillere trafikte geçiş üstünlüğü sağlanmasına yönelik eleştirelere de, 'Buradaki amaç sadece diplomasiyi rahatlatmak. O arkadaşlarımızı toplantılara yetiştirmek' yanıtını verdi.
Nevzat Pakdil şöyle devam etti:

'Bu kanun teklifinde bir kısım maddeler mevcut, fiilen uygulanan şeyler vardır, hepsi bir araya getirilmiş olan çalışmalardır. Seçilmiş insanlara bu kadar hücum etmenin bir anlamı yoktur.'

Yargıtay ile ilgili, Anayasa Mahkemesi ile ilgili, Danıştay ile ilgili, Sayıştay ile ilgili belirli düzenlemeler yaptıklarını anımsatan Pakdil, sunucuya, 'Siz hiç bu konularla ilgili böyle ifadelerle ortaya çıkan insanlar gördünüz mü?' diye sordu. Pakdil şunları söyledi:

'Yargı mensuplarıyla ilgili belirli düzenlemeler yapınca bir şey yok. Ama yasama organı aynı şeyi vekiller için yapınca neredeyse idam sehpasına çıkıp idam edecekler. Bu haksızlıktır.


Seçilmiş insanlara karşı bir husumet oluşturmanın anlamı yok. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, yargı mensuplarımız diğer kamu görevlilerimiz için yaptığımız düzenlemelerin yanında vekillere yapılan düzenlemeler hiç bir şey.' BEYAZ GAZETE