Sahnede Devleştiler

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Destek Merkezleri’nin düzenlediği Çocuk Şenliği’nde; şiirden dansa, halk oyunundan müzik dinletisine kadar çok sayıda gösteri sunan çocuklar, performanslarıyla sahnede devleşti.

Şenliğe katılan engellilerin yaptığı Gamgam Style dansı ise salonu dolduranlar tarafından ayakta alkışlandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Destek Merkezleri Çocuk Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Toros, Çamdibi, Karabağlar sosyal destek ile Evka-4, Gaziemir kurs merkezinde eğitim gören çocuklar, öğrendiklerini, önce sergide ardından sahnede velilerinin beğenisine sundu. Sosyal Projeler ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ndeki resim ve el işi sergilerinin açılışının ardından Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda sahneye çıkan çocuklar, performanslarıyla büyükleri aratmadı. Çamdibi Sosyal Destek Merkezi’nin okul öncesi grubunun şiir dinletisinin ardından “Memleketim” şarkısı eşliğinde oluşturduğu ay-yıldız motifi izleyenlerden büyük alkış aldı. Şenlikte, Evka-4 Kurs Merkezi çocuk grubu müzik ve dans, Karabağlar Sosyal Destek Merkezi çocuk grubu müzik dinletisi, Gaziemir Kurs Merkezi çocuk grubu da jimnastik gösterisi sundu. Gösteriyi izleyen bazı veliler çocuklarının performansları karşısında gözyaşlarına hakim olamadı.

ENGELLİLERİN DANSI SALONU COŞTURDU

Şenliğe katılan İnciraltı Engelliler Eğitim Merkezi’nin sergilediği halk oyunları ise salonda alkış tufanın kopmasına neden oldu. Halk oyunlarının ardından oyun havası, Cazcı Kardeşler ve Gamgam Style dansı yapan engelliler, performanslarıyla parmak ısırttı.
Kaynak: İHA