Pendik Belediyesi 1 Artı 1'e Savaş Açtı

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, inşaat ruhsatı isteyen müteahhitlerden, artık 1+1 daire yapmamalarını yönünde tavsiyede bulundu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ilçede yeterince 1+1 daire yapıldığını belirten Başkan Şahin'in, bu konutların geniş ailelerin yaşaması için uygun olmadığını, gereğinden fazla yapılarak atıl hale dönüştüğünü ifade etti.

Açıklamada Şahin'in inşaat ruhsatı için gelen müteahhitlere tavsiyelerde bulunduğu belirtilerek şu görüşlerine yer verildi:

"Ailelerin oturabileceği genişlikte konutlar yapılmalı. Bu tip daireler komşuluk ilişkilerini köreltiyor, yok ediyor. Misafir ağırlayacak durumunuz yok. Küçük mekan işlevsel değil. Ayrıca, konut ve kent mimarisi medeniyetin temel taşı. Bu, aynı zamanda yaşam biçimimizi şekillendiriyor."

Belediye Başkanı Şahin, kentsel dönüşümle birlikte konuta bakış açısınınn da değişmesi gerektiğini belirterek, "Konutlar sosyal olmalı ve ailelerin ihtiyaçlarına cevap vermeli. Çocuklarımızı, kadınlarımızı, anne ve babalarımızı bu konuda çok ihmal ettik. Çocuklar için oyun alanları olmalı. Bilgisayar başında çocuklarımız hiperaktif oluyor. Kadınlar, televizyon karşısında obezite sorunuyla karşı karşıya kalıyor, sonrasında antidepresan ilaç kullanımına yöneliyor. Neden- Konutlarımız sosyal değil. Donatıları yetersiz. Oyun alanları kısıtlı. Anne ve babalarımız için 'huzur evi' diye, kendi evlerimizin dışında başka mekanlar icat ettik. Onun yerine aile büyüklerimizle birlikte yaşayacağımız 'huzurlu evler' oluşturmamız gerekiyor" dedi.

Pendik'te 35 bin boş konut bulunduğunu da belirten Şahin, bunların büyük bölümünün 1+1 olduğunu da söyledi.

Muhabir: Metin Tokgöz

Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
Kaynak: AA