Pazaryeri Kaymakamı Çelik, Görevine Başladı

Pazaryeri Kaymakamlığına atanan Bekir Çelik, görevine başladı.

Çelik, Kaymakam Vekili Muhammed Salih Koç'un görev süresinin dolması nedeniyle boşalan ve 2 aydır Bozüyük Kaymakamı Oktay Kaya'nın vekalet ettiği Kaymakamlık görevine atandı.

1984 yılında Erzurum İspir'de dünya gelen ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu Çelik, Bilecik Kaymakam adayı olarak göreve başladı.

Konya Karapınar Kaymakam refikliği, Çankırı Orta Kaymakam vekilliği ve Kahramanmaraş teftiş stajının ardından İngiltere'de mastır yapan Çelik, Pazaryeri Kaymakam vekilliği görevine atandı.

Göreve başlayan Çelik'i, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, AK Parti ilçe Başkanı Muhsin Turan ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Serkan Yağcı ile il genel meclis üyesi Hüseyin Ünal, hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak, kent hakkında bilgi verdi.

-Hıdırellez kutlamaları

Pazaryeri ilçesinde vatandaşlar Hıdrellez etkinlikleri düzenliyor.

İlçe kadınları mahallelerinde bir araya gelerek Hıdırellez pilavı ve helvası yapıyor.

Bu etkinliklerle farklı yörelerden gelen komşuların da kaynaşarak birbirlerini ve kültürlerini de tanıma fırsatı buluyor.

Aynı elbiseleri giyinen kadınlar, geceleri ateş yakarak üzerinden atlıyor. İlçede yıllardır süren bu gelenek komşuluk, yardımlaşma, dayanışma, tanışma ve sohbet ortamlarının yaşatılmasına katkı sağlıyor.

Muhabir: İbrahim Öztosun / Muhsin Arslan

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA