Öğrencilerden Teknik Gezi

Dumlupınar üniversitesi (DPÜ) Simav Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi bölümü öğrencileri, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Alaattin Kaçal rehberliğinde Simav’da faaliyetlerini sürdüren Kazcıoğlu Otomotiv Sanayii'ne ait fabrikada teknik gezi ve incelemelerde bulundular.

Simav Teknik Eğitim Fakültesi Makine bölümü son sınıf öğrencilerinden bir grup öğrenci Yrd. Doç. Dr. Alaattin Kaçal ile birlikte Kazcıoğlu Otomotiv Sanayinde bir teknik geziye katıldılar.

Geziye katılan öğrencilere Simav Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı ve Kazcıoğlu Otomotiv Sanayi Genel Müdürü Şeref Kazcıoğlu tarafından ön bilgilendirme ve sunum yapıldı.

Şeref Kazcıoğlu, yaptığı konuşmada, sektöre babası tarafından alınan küçük bir kaynak makinesi ile girdiklerini ve bugün sektörde otomotiv yedek parçaları üreten öncü firmalardan birisi haline geldiklerini belirtti.

Kazcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de işsizlik yok sadece mesleksizlik var. Sizlerin eğitimi en iyi referansınız olacaktır. Size tavsiyem öncelikle İngilizce ve mesleğinizle ilgili bilgisayar yazılımlarını öğrendikten sonra bana göre aç kalmak diye bir şey yok çok iyi yerlere gelirsiniz. Türkiye’nin özellikle otomotiv sektöründe önü açık. Biz şuanda piyasaya iş yetiştiremiyoruz. Simav’da böyle bir yer olur mu? diyebilirsiniz olur çünkü, buradan on dört ülkeye ihracat var. Demiryollarının vagonlarının boruları burada yapılıyor, birçok fabrikanın kullandığı boru ve parçalar burada yapılıyor. Özellikle soğuk dövme alanında Türkiye’de üçüncü bir tesistir. Burası sizin için büyük bir şanstır. Ben Simav’daki fakülteye çok değer veriyorum çünkü, siz ilerde gittiğiniz yerlerde belli noktalara geleceksiniz. İyi bir yoldasınız. Hiçbir zaman için karamsarlığa düşmeyin. Bana göre şu kahvelerde oturan insanların vakitlerini satın alabilmeliydi insanlar. Çünkü kahvelerde çok boş oturan insan var.”
Bir dönem meslek liselerinin önünün kapandığını yeni yeni açılmaya başladığını belirten Kazcıoğlu, en azından meslek lisesinde okumak istediğini ancak ortaokulu okuyabildiğini alaylı olduğunu çocuklarının ise mühendislik mezunu olduğunu belirtti.

Konuşmasının ardından Şeref Kazcıoğlu’na Yrd. Doç. Dr. Alaattin Kaçal tarafından çiçek takdim edildi.

Daha sonra yaklaşık 142 işçinin çalıştığı fabrikayı gezen öğrencilere fabrika yöneticileri tarafından birimleri ve üretim hatları ile ilgili bilgiler verdiler.
Kaynak: İHA