Çorlu'da Yemek Yarışması Düzenlenecek

Tekirdağ'ın Çorlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, düzenlenen Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası dahilinde bayat ekmekle yapılacak olan yemek ve tatlı yarışması düzenleneceği kaydedildi.

Çorlu'da Yemek Yarışması Düzenlenecek
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmet Kurtoğlu, “Başbakanlık tarafından Resmi Gazetede yayımlanan 2 Nisan 2013 tarih ve 28606 sayılı Genelgesi ile Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası başlatılmıştır. Kampanya yılsonuna kadar devam edecektir. Toplumun nimet bildiği, zengin yoksul ayrımı olmaksızın her sofrada bulunan ve kutsal bir değer atfettiği ekmekle ilgili üretim, tüketim, israf ve tüketici alışkanlıkları konularında TMO ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından 2012 yılında yapılan araştırmada ülkemizde günde 6 milyon yılda 2,1 milyar ekmeğin israf edildiği sonucu ortaya çıkmıştır. Söz konusu ekmek israfının bugünkü parasal karşılığı 1,5 milyar TL olup un ihracatından elde ettiğimiz 1 yıllık gelire eş değerdir. Ekmek israfının yüzde 51,4 adedi fırınlarda, yüzde 37,9 adedi hanelerde yüzde 10,7 adedi personel ve öğrenci yemekhaneleri, lokanta ve otellerde yapıldığı araştırma sonuçlarındandır” dedi.

Kurtoğlu, “Bu amaçla ekmek israfı konusunda duyarlılık oluşturulması, israfın üretim ve tüketim aşamalarında önlenmesi, ekmeğin uygun yöntemlerle saklanması, bayat ve ihtiyaç fazlası ekmeğin yine gıda olarak değerlendirilmesi konularında toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla toplumun temelini oluşturan kadınların rolü dikkate alınarak Bayat Ekmekle Yapılan Yemek adlı yemek ve tatlı yarışması düzenlenecektir. Yarışma sonucunda dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecektir. Yarışmaya katılmak isteyenlerin en son 10 Mayıs 2013 tarihine kadar Çorlu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir” diye konuştu.

Kaynak: İHA