Burhaniye’de Müzikseverler Türkülerle Coştu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Kültür ve Sanat Derneği Türk Halk Müziği Korosu’nun Türkülerle Türkiyem Bahar Konseri’ne katılan vatandaşlar türkülerle coştu.

Ahmet Akın Kültür Merkezinde Zeki Selçuk’un şefliğini yaptığı 15 kişilik koro yurdun değişik yörelerinden türküler seslendirirken izleyenler de koroya eşlik etti. Belediye Başkanı Fikret Akova ile başkan yardımcısı Levent Acartabak ve meclis üyesi Süleyman Yavaş’ın da izlediği konserde 24 türkü seslendirildi. Koro elamanlarının solo da okuduğu konser sırasında sahneye çıkan halk oyunları eğitmeni Hüseyin Demirsaban’ın gösterisi de coşkuyu artırdı. Konseri izleyen vatandaşlar güzel bir gece geçirdiklerini bildirirken emeği geçenlere teşekkür ettiler. Konserin sunuculuğunu da Mahinur Sönmez üstlendi. Çok eğlendiklerini anlatan Avukat Hasan Ender, “Burhaniye Kültür ve Sanat Derneğinin Türkülerle Türkiye’m Konseri çok çok güzeldi. Emek verenlere teşekkür ediyorum. Çok eğlendik. Türkiye’nin her tarafından güzel türküler dinledik. Çok teşekkür ederiz. Sağ olun var olun” dedi.

Emeği geçenlere teşekkür eden öğretmen Güngör Erenoğlu, “Burhaniye Kültür ve Sanat Derneği’nin konseri çok güzeldi. Kulaklarımın pası silindi. Hazırlayanlara çok teşekkür ederim” dedi.

İbrahim Kabakçı da, “Burhaniye de böyle bir etkinliği tertip edenlere teşekkür ediyorum. Çok güzel bir geceydi. Çok eğlendik” diye konuştu.

Konserin sonunda şef Zeki Selçuk’a bir buket çiçek veren Belediye Başkanı Fikret Akova, Kültür Sanat Derneği Başkanı Ali Özcan, koro şefi Zeki Selçuk ve koro üyelerine teşekkür etti. Bin kişilik bir salon hayalini gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu anlatan Başkan Akova, sosyal çalışmalara destek olduklarını söyledi.

Kaynak: İHA