Bodrum'da Minibüs Kooperatifleri Birleşiyor

Geçtiğimiz günlerde taksicilerle bir toplantı yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon bu defa da minibüsçülerle toplantı yaptı.

Bodrum Şehiriçi, Torba, Gümbet, Bitez, Konacık ve Ortakent Yahşi hatlarında taşımacılık yapan minibüsçüler, Bodrum Yarımadası’nda hizmet veren kooperatiflerin daha güçlü bir hale gelmek için tek çatı altında birleşmesi konusunda Başkan Mehmet Kocadon’la fikir alışverişinde bulundular.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, önümüzdeki yıl yapılacak olan seçimlerden sonra Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasıyla birlikte Bodrum’daki toplu taşımacılık yetkisinin de Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne geçeceğini söyledi.

Şoför esnafının bu durumdan mağdur olmaması için Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Aytekin Çanakçı ile birlikte çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, kooperatiflerin genel kurul yapıp tek çatı altında birleşme kararı almalarıyla daha güçlü bir hale geleceklerini söyleyerek “Gücümüzü kimseye kaptırmaya niyetimiz yok. Birlikten kuvvet doğar. Siz birlik, beraberlik sağlayın ben sizden hiçbir şey istemiyorum. Sizin alacağınız her karara ben uyarım. Yetki Büyükşehir Belediyesi’ne geçmeden yeni hatları bir an önce açın. Torba’ya yapılmakta olan otogardan Bodrum’a yeni bir hat açılacak, onu da size vereceğim” dedi.

Birleşme kararı alan 6 kooperatife bağlı 184 minibüsün olduğu belirtilen toplantıda minibüsçüler merak ettikleri konularda Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Bodrum Belediyesi Avukatı Mehmet Türkoğlu’ndan bilgi aldılar. Minibüsçüler birleşme kararından sonra kartlı ödeme sistemine de geçilmesinde de hem fikir olduklarını söyledi.

Bodrum Yarımadası’nda hizmet veren bazı minibüs kooperatifleri daha güçlü bir hale gelmek için tek çatı altında toplanma kararı aldı.
Kaynak: İHA