Başkan Tanık Esnafı Dinledi

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, yeni belediye hizmet binasının da bulunduğu Sakarya Caddesi esnafıyla bir araya gelerek, sorunları ve çözüme yönelik çalışmaları paylaştı.

Başkan Tanık Esnafı Dinledi
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ilçe esnafını ziyaret etmeye devam ediyor. Çankaya Belediyesi’nin Sakarya Caddesi’ndeki yeni hizmet binasına taşınmasıyla birlikte adeta komşu konumuna gelinen Sakarya esnaflarıyla bir araya gelen Başkan Tanık, bölgenin daha iyi bir konuma getirilebilmesi için düşünceleri paylaştı.

Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve Müdürlerinde katıldığı toplantıya esnafında ilgisi büyüktü. Başkan Tanık, yeni hizmet binasının açılışının müjdesini vererek başladığı konuşmasında “17 Mayıs günü resmi bir açılışla binaya gelmiş olacağız. Taşınma işlemlerimizde 15 Haziran’da bitecek. Çünkü, Mayıs ayı vergi ayı. Vergi ayında Mali İşler, Emlak, imar gibi müdürlüklerimize gelen vatandaşlarımızın mekan şaşırtması yaşamadan işlerini kolayca halledebilmeleri sağladıktan sonra taşınmayı tamalayacağız. Buraya taşınarak bir bakıma vatandaşın ayağına gelmiş oluyoruz. Çünkü, tüm vatandaşların kolayca ulaşabileceği en merkezi bir konuma belediyemizi taşımış oluyoruz” ifadelerinde bulundu.

Birbirine saygılı, düzgün bir şekilde ve kimseye zarar vermeden işini yapan tüm bölge esnafının kendileri için çok değerli olduğunu belirten Tanık, “Kendi işini düzgün yapan, komşusuna zarar vermeyen herkesin belediye olarak arkasında olduğumuzu belirtmek isterim. Güç gösterisi ile bir şey yapabileceğini sananlar varsa yanılırlar. Burayı birlikte, herkesin ortak kazanacağı, herkesin kazancına destek olacak, öbürüne saygılı olanların yaşadığı bir yere dönüştürelim. Belediye olarak tam kapasite burada bulunduğumuzda herkes görecek ki burası aydınlık bir yerdir, burada belediye düzeni vardır, burada komşu komşuyu ezemez, burada herkes eşittir” şeklinde konuştu.

Esnafın soruları ve düşünceleriyle katılım sağladığı toplantıda bölgenin güvenliğinden tabelalara, asılan afiş ve pankartlardan bahçelerin genişliğine kadar birçok soruya da cevap veren Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, bölgenin çevre düzenlemesiyle ve zabıta çalışmalarıyla ilgili olarak da sorumlu başkan yardımcıları Buğra Gökçe ve Eser Atak’a söz vererek esnafların bilgilendirilmesini sağladı.

Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantı, Sakarya Caddesi ve çevresinin geleceği ve iyi bir yaşam alanı olması açısından büyük önem taşıdığını ifade eden bölge esnafının Bülent Tanık’a teşekkür etmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA