Başkan Şahin 1+1’e Savaş Açtı

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, inşaatçıların son yıllarda gözdesi konumunda olan 1+1 daireleri kara listeye aldı.

Başkan Şahin 1+1’e Savaş Açtı
Kentsel dönüşüme farklı bir bakış açısı getiren Başkan Şahin, inşaat ruhsatı isteyen müteahhitlerden artık 1+1 daire yapmamalarını yönünde tavsiyede bulunduğunu belirtti.

İstanbul’un inşaat yönünden en hızlı gelişen bölgelerinden biri olan Pendik, özellikle Kurtköy Sabiha Gökçen Havalimanı nedeniyle birçok konut projesinin de hayata geçirildiği bir bölge. Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, inşaat ruhsatı için başvuran müteahhitlere bundan sonra 1+1 daire yapmamaları önerisinde bulunuyor. Özellikle genç çiftler ve bekarlara düşünülerek yapılan 1+1 dairelerin geniş ailelere hitap etmediğini belirten Başkan Şahin, bu konutların ihtiyaçtan fazla yapıldığını kaydetti.

Pendik’e yeterince 1+1 daire yapıldığını belirten Başkan Şahin, bu konutların geniş ailelerin yaşaması için uygun olmadığını, gereğinden fazla yapılarak atıl hale dönüştüğünü söyledi.

İnşaat ruhsatı için gelen müteahhitlere tavsiyelerde bulunan Başkan Şahin, “Ailelerin oturabileceği genişlikte konutlar yapılmalı. Bu tip daireler komşuluk ilişkilerini köreltiyor, yok ediyor. Misafir ağırlayacak durumunuz yok. Küçük mekan işlevsel değil. Ayrıca, konut ve kent mimarı medeniyetin temel taşı. Bu,aynı zamanda yaşam biçimimizi şekillendiriyor” dedi.

Şu anda Pendik’te 35 bin boş konut bulunduğunu belirten Şahin, bunların büyük bir bölümünün de 1+1 daire olduğunu söyledi.

"'HUZUR EVİ’ DEĞİL ‘HUZURLU EVLER’ OLMALI"
Belediye Başkanı Şahin, kentsel dönüşümle birlikte konuta bakış açımızın da değişmesi gerektiğini belirterek, “Konutlar sosyal olmalı ve ailelerin ihtiyaçlarına cevap vermeli. Çocuklarımızı, kadınlarımızı, anne ve babalarımızı bu konuda çok ihmal ettik. Çocuklar için oyun alanları olmalı. Bilgisayar başında çocuklarımız hiperaktif oluyor. Kadınlar, TV karşısında obezite sonrasında antidepresan ilaç kullanımına yöneliyor. Neden? Konutlarımız sosyal değil. Donatıları yetersiz. Oyun alanları kısıtlı. Anne ve babalarımız için ‘huzur evi’ diye, kendi evlerimizin dışında başka mekanlar icat ettik. Onun yerine aile büyüklerimizle birlikte yaşayacağımız ‘huzurlu evler’ oluşturmamız gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA