Umuda Beş Saat Şartı

İzmir’de yaşayan Emre Özyıldız’ın akciğer nakli ile ikinci kez hayata tutunma umudu beş saatlik zaman dilimine bağlandı.

Umuda Beş Saat Şartı
Nakil müjdesini diken üstünde bekleyen Emre ve ailesinin beş saatte operasyonun yapılacağı İstanbul’da olması şartı, umudu endişeye dönüştürdü. 24 yaşındaki genç, Sağlık Bakanlığı’na seslenerek; “İkinci bir şansım yok. Lütfen yardım edin” diye konuştu.

İki yaşından bu yana genetik bir hastalık olan kistik fibrozis teşhisi ile sürdürdüğü yaşam mücadelesini akciğer nakli ile kazanacak olan Emre Özyıldız’ın nakil umudu endişeye dönüştü.

İzmir’de ailesi ile birlikte ikamet eden ancak uygun nakilin bulunması üzerine İstanbul’da 5 saat içerisinde ameliyat masasına yatması gereken Emre, ulaşım konusunda yetkililerin kendisine uzatacağı yardım elini bekliyor. İstanbul Kartal Koşuyolu Göğüs ve Kalp Hastanesi’nde yapılması planlanan operasyon için gelecek müjdeli haberi diken üzerinde beklediklerini söyleyen Emre; şöyle konuştu:“Genelde iç organları etkileyen bir rahatsızlık ancak bende akciğerimi etkiledi. Adım listede nakil bekleyenler arasında yer alıyor. Nakil hastaları İstanbul’da bekliyor bizim de maddi yetersizliklerimiz yüzünden İstanbul’da olmamız mümkün değil.

Çünkü tüm havayollarının gece 23.00’den sonra Sabiha Gökçen Havalimanı’na gidişleri yok. Özel araçla gidelim dedik ancak İzmir-İstanbul arası 7 saatten önce varılamıyor. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ile irtibata geçtik ancak 4 ambulans helikopter olduğunu öğrendik ve yurt dışında olma ihtimalleri var. Ayrıca, gece görüşleri belli bir saatten sonra sıfır. Yani gece haber gelse işimiz çok zor. Kimse de cesaret edemiyor. ‘Yetiştiremeyiz ve bunun sorumluluğunun altına giremeyiz’ diyorlar."

İKİNCİ BİR ŞANSIM YOK
Nakil bekleyen biri olduğunu ve iki duyguyu aynı anda yaşadığını anlatan Emre Özyıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Nakil olduktan sonraki yeni hayatın duygusu bir yandan da o hayata ulaşamam endişesi var. İkinci bir şansım olmayınca, tedirginiz. Ancak operasyonu başarı ile gerçekleşirse ameliyat sonrasında da orada en az iki yıl bir süre ile kalmam gerekiyor. Bunun için de Sağlık Bakanlığı, hayırsever vatandaşlar ve tüm yetkililerin devreye girmesini istiyorum.”

Sağlığına kavuşursa ilk olarak önce ailesi sonra da tüm sevdikleriyle mutlu bir hayat sürmek istediğini anlatan Emre Özyıldız, "Daha sonra kendi işimin patronu olmak isterim. Hareketli işlere karşı duyarlıyım çünkü rahatsızlığım yüzünden iş hayatından da mahrum kaldığım yerler oldu" dedi.

FATİH TERİM'LE ORGAN BAĞIŞINDA BULUNMAK İSTİYORUM
Fanatik bir Galatasaraylı olan Emre Özyıldız, takımının şampiyonluk sevincini hastane odasında buruk şekilde yaşadığını söyledi.

Takımdaki en favori isminin Fatih Terim olduğunu belirten Özyıldız, yüreğinde bir sarı kırmızı renklerin aşkının yattığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Fatih Terim’i çok seviyorum. Ona rica ediyorum şampiyonluğu bir de benimle kutlasın. Nakil olduktan sonra inşallah Fatih Terim’in ve takım oyuncularının beni hastane odasında ziyaret etmesini isterim. Yüreğimde bir sarı-kırmızı aşkı var. Belki Fatih Terim ile organ bağışlarız. Böylece Türkiye’de başka Fatihlerin yolu açılır.”
Kaynak: İHA