‘Toroslar'da Yeşeren Sümbüller’

Adana Emniyet Müdürlüğü ve Hakkari Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Toroslar'da Yeşeren Sümbüller’ projesi kapsamında Hakkarili 25 öğrenci Adana’ya geldi.

‘Toroslar'da Yeşeren Sümbüller’
Derslerinde başarılı ve maddi imkanları yetersiz olan 25 öğrenci, metropol şehirleri tanımaları ve gezmeleri için proje kapsamında Adana’ya getirildi.

Uçakla Adana Şakirpaşa Havaalanı’na gelen 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerini burada ‘Biz Ebruyuz’ projesi kapsamında oluşturulan koro ve dans grubunda yer alan öğrenciler karşıladı. Adanalı öğrenciler, Hakkarili arkadaşlarına gül vererek misafir perverliklerini gösterdi. Öğrencileri evlerinde misafir edecek olan Adana Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polislerden oluşan 25 gönüllü aile, Hakkarili çocukları ellerinden tutarak evlerine götürdü. Hakkarili öğrenciler, Adana’da 3 gün boyunca polis memurlarının çocukları ile aynı odayı paylaşacak. İlk defa uçağa binmenin ve Hakkari dışına çıkmanın heyecanını yaşayan öğrenciler, “Polisleri çok seviyorum. Bizleri misafir ettikleri için çok teşekkür ederim. Bizi çok güzel, çok iyi karşıladılar” dedi.

Kaynak: İHA