'Sevgiye Engel Yok' Projesi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, engelli vatandaşların sosyal hayat içerisinde var olmaları için engellin kendisini, ailesini ve toplumu bilgilendirmek gerektiğini söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğünce engelli vatandaşların sosyal hayatın içerisinde daha fazla yer almaları için "Sevgiye Engel Yok" projesi kapsamında Sapanca Halk Eğitim Merkezi'nde seminer düzenlendi.

Seminerin açılışında konuşan Yüce, engelli vatandaşların sosyal hayat içerisinde var olmaları için engellinin kendisini, ailesini ve toplumu bilgilendirmek gerektiğini söyledi.

Yüce, "Engellilerin topluma ya da toplumun engellilere adaptasyonu çalışmalarını hayata geçiren Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğümüz, projenin ayaklarından biri olan 'Genç Neslin Bilinçlendirmesi' konusunda 4 yıldır kararlı çalışmalar gerçekleştiriyor. Müdürlüğümüz çalışanlarına, ilgi gösteren öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Pedagojik Eğitim Uzmanı Erkan Şen de engellilerin toplumda yaşadığı sıkıntılara değinerek, engellilerin toplumda birden fazla sorunla karşı karşıya kaldığını vurguladı.

Engellilerin sıkıntıları, toplumdaki bireylerin davranışlarıyla daha da arttığını dile getiren Şen, "Engelli kardeşlerimiz ne yazık ki acınası bakışlarla ve kırıcı sözlerle toplumun dışına itiliyorlar. Engelli bireylere karşı toplumun bilinçli olması gerekiyor" dedi.

Duyarlı yaklaşımların insanları mutlu ve huzurlu edeceğini belirten Şen, "Sevgiye engel yok. Hepimiz engelli dostu olmaya gönüllü olmalıyız" diye konuştu.

Kaynak: AA