Niğde'li Eğitimciler Almanya'ya Gitti

Çiftlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Avrupa Birliği Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesi kapsamında, 6. toplantıyı gerçekleştirmek üzere 6 kişilik heyet Almanya'nın Bonn şehrine gitti.

Toplantıda, Türk ekibi Alman ortakların okullarını ziyaret ederek eğitim sistemi hakkında bilgi aldı.

Proje kapsamında İngiltere, İspanya, Almanya, Polonya, İtalya, İsveç ve Türkiye-den oluşan toplulukların kültürlerini karşılıklı olarak tanıdıklarını belirten Çiftlik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Çelik, "Geçtiğimiz yıl ilçemizde Avrupa Birliğinin destekleri ile başlayan projenin asıl amacı yabancı dil öğrenimi üzerine. Ama bu toplantı ve faaliyetler ile birlikte kültürler arası alışveriş sağlanıyor ve güzel dostluklar kuruluyor. Şu an ilçemizde yürütülmekte olan 3 projemiz bulunmakta. Önümüzdeki yıl içinde proje başvuruları yapıldı. Amacımız ilçede projeler kapsamında herkes yurt dışına gitsin ve kültürleri birebir tanıma fırsatı bulsun" dedi.

Çelik ayrıca, yetişkinlerin dil eğitimi üzerine yapılan projede sona yaklaşıldığını, son toplantının ise tüm ülkelerin katılımı ile Niğde'de gerçekleşeceğini söyledi.

Muhabir: Murat Kaya

Yayıncı: İsmail İçer
Kaynak: AA