Kütahya’da Bir İlk Gerçekleşti

Kütahya'nın Pazarlar ilçesi Hoca Ahmet Yesevi mahallesinin Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili kanun Resmi Gazete'de yayınlandı.

Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, 2011 yılında Belediye Meclisi tarafından Kentsel Dönüşüm alanı ilan edilen Hoca Ahmet Yesevi mahallesinin kamulaştırılmasına ilişkin yasanın, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesi nedeniyle değerlendirmelerde bulundu. Torun, "Projemiz 5 Mayıs 2013 günkü 28638 sayılı Resmi Gazete'te yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bundan sonra yeniden imar yapılacak ve kamulaştırma çalışmaları başlayacaktır. Halkımızın mağduriyetini en aza indirmek istiyoruz. Bu konuda halkımızı bilinçlendirmek adına toplantılar yapılacaktır. Toplantılarda kamulaştırma, kira yardımı, imar değişikliği ve projeler hakkında bilgiler vereceğiz” dedi.

Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmalarına destek veren ve yardım eden herkese teşekkür eden Başkan Torun, “İlçemiz deprem bölgesinde bulunuyor. İlçemizin en eski yerleşim yeri olan Hoca Ahmet Yesevi mahallesinin kentsel dönüşüm ile güvenli, refah, sağlıklı ve yaşanılabilir yerleşim yeri haline getirmek istiyoruz. Pazarlar halkı bunu hak ediyor. Bu konuda Kütahya ilimizde ilk olmanın ve örnek ilçe olmanın gururunu yaşıyoruz. Bütün çalışmalarımızda emeği geçen bize destek veren herkese sonsuz şükranlarımı sunarım” dedi.

Kaynak: İHA