Erzin'den Kızılay'a 345 Ünite Kan

Hatay’ın Erzin ilçesinde vatandaşlar Kızılay'a 345 ünite kan bağışladı.

Erzin'den Kızılay'a 345 Ünite Kan
Erzin'de Kaymakamı İskender Yönden, Garnizon Komutanı Ali Bahadır Aslan ve Belediye Başkanı Kasım Şimşek de kan Kızılay'a kan bağışında bulundu.

İçel Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Saltuk Buğra Özcan, ilçede kan bağışı için kendilerine yardımcı olan Kaymakam Yönden, Belediye Başkanı Şimşek ve Erzinli duyarlı vatandaşlara teşekkür etti.

Sağlıklıysa 18-65 yaş arası her bireyin kan bağışında bulunabileceğini belirten Özcan, "Bir insandan ortalama 400 mililitre kan alınmaktadır. Bu da insan vücudundaki kanın yüzde 7'sine denk geldiği için kişiye sağlık konusunda bir sıkıntıya sokmaz. Kan bağışı yapan bir insanın kolesterol-tansiyon değerleri dengelenir, kemik iliğinin yağlanması engellenir. Kalp krizi geçirme riskini ortadan kaldırır" dedi.

Kızılay Kan Merkezi görevlileri ayrıca öğrencilere boyama kitabı, kalem ve defter hediye etti. İçel Kızılay Kan Merkezinin 11 Mayıs 2013 Cumartesi günü İskenderun’da, 15 Mayıs 2013 Çarşamba günü de Kırıkhan’da vatandaşların kan bağışını kabul edeceği belirtildi.
Kaynak: İHA