Çiftlik Projeleri İle Göz Dolduruyor
Niğde Çiftlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Avrupa Birliği Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesi kapsamında 6. Toplantıyı gerçekleştirmek üzere Almanya’nın Bonn şehrine gitti.

Proje kapsamında İngiltere, İspanya, Almanya, Polonya, İtalya, İsveç ve Türkiye’den oluşan büyük bir proje topluluğunun kültürleri karşılıklı olarak tanıdıklarını belirten Çiftlik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Çelik, “Geçtiğimiz yıl ilçemizde Avrupa Birliğinin destekleri ile başlayan Yetişkin projemizin 6. Toplantısını Almanya’da gerçekleştirdik. Projenin asıl amacı yabancı dil öğrenimi üzerine. Ama bu toplantı ve faaliyetler ile birlikte kültürler arası alışveriş sağlanıyor ve güzel dostluklar kuruluyor. Şu an ilçemizde yürütülmekte olan 3 projemiz bulunmakta. Önümüzdeki yıl içinde proje başvuruları yapıldı. Amacımız ilçede projeler kapsamında herkes yurtdışına gitsin ve kültürleri birebir tanıma fırsatı bulsun. Projelerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Avrupa Birliği destekli projenin çalışmalarının devam ettiğini, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yabancı Dil kurslarının halen devam etmekte olduğu bildirildi.
Yetişkinlerin dil eğitimi üzerine gerçekleştirilmekte olan projede sona yaklaşıldığını, en son ve kapsamlı toplantının ise tüm ülkelerin katılımı ile Niğde’de gerçekleştirileceği bildirildi.
