Çan’da Satranç Turnuvası Yapıldı

Çanakkale’nin Çan ilçesinde Türkiye Satranç Federasyonu Çanakkale İl Temsilciliği tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında “Satranç Turnuvası” düzenlendi.

Çan’da Satranç Turnuvası Yapıldı
Kaleseramik Fabrikaları Havuzbaşı Sosyal Tesisleri’nde “Gençlik Haftası Satranç Turnuvası” adı altında gerçekleştirilen turnuva, ilköğretim ve lise öğrencileri arasında büyük ilgiyle karşılandı. İlköğretim düzeyinde 90, lise düzeyinde 15 öğrenci olmak üzere 105 kişinin katıldığı turnuvada yarışmacılar 50 masada kıyasıya mücadele verdi. Turnuva sonunda ilköğretimde Mürüvvet Ayşe Ören birinci, Faruk Fatih Zümrüt ikinci ve Taha Onur Çorbacı olurken, sıralama liselerde ise, birinciliği Suha Danışan, ikinciliği İsmet Tütüncü ve üçüncülüğü Mahir Berk Canan elde etti. Turnuvada dereceye giren üç kız öğrenci ise şu şekilde oluştu: Zehra Korkut birinci, Özgür Korulu ikinci ve Bahar Seçil Korkmaz üçüncü.

Liselerde ödül alanlara ödüllerini Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, ilköğretimde ödül alanlara ödüllerini Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal ve kız öğrencilere de madalyaları AK Parti Çan İlçe Başkanı Mustafa Karagöz verdi. Turnuvada ayrıca 4-10. sıralarda yer alan ilköğretim ve lise öğrencilerine de madalya verildi.

Kaynak: İHA