Başarılı Ekipten Saha Ziyareti

Milli Eğitim Bakanlığı 2012-2013 eğitim öğretim yılı Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları kapsamında yılın kaliteli kurumu kategorisinde 61 il arasında ilk 10’a girme başarısı elde eden Alaplı Kasımlı İlkokulu ve Ortaokuluna Milli Eğitim Bakanlığının görevlendirdiği ekip üyeleri tarafından saha ziyareti gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevlendirdiği ekip üyeleri 8 Mayıs 2013 Çarşamba günü (bugün) Ereğli İlçesine bağlı Ormanlı Beldesindeki Ormanlı İlkokulu ve Ortaokulu’na Yılın Kaliteli ekibi kategorisinde saha ziyareti yapacakları belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Grup Başkanı Yaşar Koçak ve beraberindekiler Zonguldak’ta İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek’i ziyaret etmelerinin ardından Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ı da makamında ziyaret ederek konu hakkında bilgi verdiler.

Yapılan açıklamada, Yılın Kaliteli Okulu, Kurumu ve Yılın Kaliteli Ekibi olmak üzere iki kategoride ödül verildiği öğrenilirken, 2012-2013 öğretim yılında il birincisi olarak okul, kurum kategorisinde 61, ekip kategorisinde 76 olmak üzere toplam 137 ödül başvuru raporu MEB Eğitimde Kalite Hareketi Yürütme Kurulu üyeleri arasından oluşturulan ‘Bakanlık Değerlendirici Ekibi’ tarafından değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonucu okul, kurum ve ekip kategorilerinde saha ziyaretine kalan okul ve kurumlara saha ziyaretleri gerçekleştirilmektedir.

Saha ziyaretleri, ödüle esas olan çalışmaların bizzat yerinde görülmesi amacıyla yapılacaktır. Ödül başvuru raporlarında anlatılanların saha ziyaretinde görülüp incelenmesi sonucunda yapılacak değerlendirme ile raporlara tekrar puan verilecektir. Bu puanlar esas alınarak okul, kurum ve ekip kategorilerinde birincilik, ikincilik, üçüncülük ve teşvik ödülleri alacaklar belirlenecektir.

2012-2013 eğitim öğretim yılı Eğitimde Kalite Yönetimi Ödülleri Ankara’da Haziran ayında düzenlenecek ‘Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları 9. Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni’nde sahiplerine verileceği belirtildi.
Kaynak: İHA