Akşehir'de Trafik Haftası Kutlandı

Trafik Haftası, Akşehir'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan kutlama programına Kaymakam Ali Dursun, Garnizon Komutanı İkmal Albay Ali İhsan İmre, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Akşehir İlçe Emniyet Müdürü Emin Kafalı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Uslu, bazı kurum daire müdürleri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Komser İshak Kurtaran ile İlçe Jandarma Komutanlığından Kıdemli Başsavcı Hüseyin Sevinç, trafik kurallarına uymanın önemi ve kazaları önleme hakkında konuşmalar yaptı.

Ardından Akşehir'deki İlk ve Orta dereceli okullarda açılan trafik haftası konulu resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ilçe protokolü tarafından ödülleri verildi.

Yarışmalarda İlkokullar arası şiir yarışmasında birinci Emine Yigit olurken, Ortaokullar Arası Resim Yarışması'nda birinci Arif Can, ilkokullarda resim yarışmasında birinci Beyzanur Özel oldu. Ayrıca örnek şoför Fatih Uzun'a da bir plaket verildi.

Halk oyunları gösterisinin ardından Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından oluşturulan stantla gezildi. Stantlarda Akşehir ve çevresinde meydana gelen kazaların fotoları ile trafik ile ilgili bilgilendirici broşür ve tanıtım yazıları dikkati çekti. Öğrenciler stantlarda dağıtılan kalem, broşür şapka gibi malzemelere yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliğin sonunda ise temsili olarak bir kazada yaralıların araçtan kurtarılması ve ambulansa taşınması başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Öğrenciler yapılan tatbikatı büyük bir dikkatle takip etti.

Muhabir: Bayram Uygun

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA