16. Uluslar Arası Akdeniz Şenliği Başlıyor

Her yıl Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ) farklı temalarla gerçekleştirilen 16. Uluslar arası Akdeniz Şenliği, bu yıl yurt içinden 430 ve yurt dışından 94 öğrencinin katılımı, "Piri Reis" teması ve "7 Kıta Tek Harita: Rota Akdeniz" sloganı ile 13-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Akdeniz Üniversitesi Gölet Alanı’nda yapılan basın toplantısında konuşma yapan AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, 2013 yılının Piri Reis Yılı ilan edildiğini belirterek, şenlikte de bunu temel olarak seçtiklerini vurguladı. Prof. Dr. Ergin “Bu toplantıya yurt içinden ve yurt dışından katılan 524 konuk olacaktır. Yurt dışından 94, yurt içinden ise 430 katılımcı olacaktır. 20 yerli ve 20 yabancı ülkeden üniversiteler katılacaktır. Yabancı ülkelerin sayı 20 olmasına rağmen üniversite sayıları bir miktar daha fazla olabilir. Beraber ortaklıkla gelen üniversitelerin olduğunu düşünüyoruz” dedi

AÜ’nün bu şenlikte Tunceli Üniversitesi, Siirt Üniversitesi ve Piri Reis Üniversitesi ' ni kendisine kardeş üniversite olarak seçtiğini ifade eden Prof. Dr. Ergin şenliklerin bir hafta süreceğini söyledi.

Prof. Dr. Ergin, “Şenlik çerçevesinde 2 atölye çalışması, 3 tiyatro çalışması, 4 sergi, 18 konser olacak. 2 sunum ve seminer, dans gecesi diye bir gece yapılacak. Toplam 30 faaliyete imza atacağız” dedi.

Şenlikle ilgili bilgi veren AÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Yunus Topal ise Piri Reis’in en ünlü ve bilinen eserinden biri olan dünya haritasını bundan tam 500 yıl önce 1513 yılında Gelibolu’da çizdiğini söyledi.

2013 yılının UNESCO tarafından "Piri Reis Haritasının 500 Yılı" ilanı sonrasında tema belirlerken, bu doğrultudan yola çıkarak uluslararası şenliğin adını tam manada yaşatmak adına "Piri Reis" temasını düşündüklerini kaydetti

Şenlikte gündüz saatlerinde beş gün boyunca müzik, atölye çalışmaları ve yarışmaların yer alacağını belirten Topal, akşam programlarında ise Gülşen, Sevgi Keskin, Nev, Zakkum ve Ozan Çolakoğlu ve Yalın konserlerinin yer alacağını belirtti.

Kaynak: İHA