Tekirdağ'da Süne İle Mücadele Çalışmaları

Tekirdağ'da süne ile mücadele çalışmalarının başlatıldığı bildirildi.

Tekirdağ Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, sünenin, buğday üretiminde verim ve kaliteyi etkileyen zararlıların başında geldiği ve Tekirdağ'da buğday üretiminde en önemli sorunun süne zararı olduğu belirtildi.

Açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce, Tekirdağ'da 2013 yılı süne çalışmalarına kışlak sayımlarıyla başlandığı kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

"İlimizde 2013 yılında süne çalışmaları 21 ekip, 1 kontrol ekibi, 1 değerlendirme ekibi olmak üzere 79 personel ile başlatılmıştır. Çalışmalar tamamlandığında mücadeleye karar verilen sahalarda çiftçilere gerekli duyurular yapılarak ilaçlı mücadele başlatılacaktır. Teknik ekiplerin çalışmalarının devam ettiği bu süreçte sağlıklı sayımların yapılması ve değerlendirmelerin sağlıklı sonuç vermesi açısından çiftçilerimizin hiçbir şekilde kışlamış erginlere karşı ilaçlama yapmamaları bir zorunluluktur."

Açıklamada ayrıca, teknik çalışmaların yapıldığı süreç içinde ilaçlama yaptıkları tespit edilen çiftçilere zamansız ve gereksiz ilaç kullanmaktan dolayı bin TL idari yaptırım uygulanacağı bildirildi.

Muhabir: Yavuz Karaduman/Muhterem Erkul

Yayıncı: Erdal Turanlı
Kaynak: AA