Osmaniye'de Anaokulu Açılışı

Osmaniye'de, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu bahçesine yapılan, Gül Anaokulu'nun açılışı yapıldı.

Vali Cerrah, Karaçay Mahallesi'ndeki okul açılışında, okul öncesi eğitime önem verildiğini ve çocukların modern okullarda okuması için çalışma yapıldığını belirtti.

Son üç yılda 40 anasınıfı yapıldığını ifade eden Cerrah, "İçimden 41 kere maşallah demek geliyor. 41. anasınıfını da önümüzdeki günlerde bitireceğiz" dedi.

Eğitimin önemli olduğunu söyleyen Cerrah, ülkenin kalkınması, terörden kurtulması için çocukların iyi okullarda eğitim alması gerektiğini ifade etti.

Cerrah, açılışı yapılan anaokulunun geçen yıl inşaatına başlandığını ve 6 ay gibi kısa bir sürede eğitime başlandığını belirterek, "Anaokullarımızın açılışına devam edeceğiz. İnşaatı bitecek olan okullarımızla bin 170 dersliğe ulaşmış olacağız. Bu da çok büyük bir rakam. Bunlar devlet olanaklarıyla yaptığımız okullar. Hayırseverlerimizin yaptırdığı okullar neticesinde bin dersliği geçmiş durumdayız. Devletimiz, ilimizde eğitime 108 milyon lira ödenek gönderdi."

İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç ise 5 derslikli anaokulunun bu yıl tamamlandığını ve 100 öğrenci kapasiteli olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Vali Cerrah, anaokulunun açılışını yaptı.

Sınıfları gezen Cerrah, çocuklarla sohbet ederek, onlara yer fıstıklı çikolata, diş fırçası ve macunu ile oyuncak hediye etti.

Muhabir: Ümit Kahrıman / Tuğba Temir

Yayıncı: Volkan Kaşik
Kaynak: AA