Kocaeli'de şizofren dehşeti

İzmit ilçesinde, şizofreni hastası olduğu öğrenilen genç, para yüzünden tartıştığı babasını 20 yerinden bıçakla öldürdü.

Kocaeli'de şizofren dehşeti
Olay, İzmit'e bağlı Fevzi Çakmak Mahallesinde bir evde meydana geldi.İddialara göre, 15 yıldır şizofreni tedavisi gören ve kısa bir süre önce Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden taburcu olan Osman Y., babası İzzet Y.'nin 3. eşi ve 3. eşinden olan kızı D.Y. ile oturduğu eve geldi. Bir süre sonra baba oğul arasında para meselesinden tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Osman Y., kardeşi D.Y.'i odasına kilitledi. Baba İzzet Y.'nin fiziki müdahalede bulunmasının ardından Osman Y. mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile babasının boğazını kesti. Kız kardeşinin yan odadan gelen çığlıklarına aldırmayan şahıs, babasını 20 yerinden bıçakladı sonra kız kardeşini odasının kapısını açarak sokağa attı. D.Y.'nin haber vermesiyle olay yerine gelen polis ekipleri, kapısını kırarak girdikleri evde Osman Y.'i öldürdüğü babasının başında buldu. Ekipler tarafından gözaltına alınan şahsın ilaçlarını içmediği öğrenildi.

Tuhafiyecilik yapan ve 3 evliliğinden 3'ü kız 4'ü erkek 7 çocuğu olan İzzet Y.'nin cenazesi evin önüne gelen cenaze nakil aracıyla Asri Mezarlık morguna kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
Kaynak: İHA