Altın Alacak Vatandaşlar Dikkat

Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, Vatandaşların altını kısa vadeli yatırım aracı olarak değil, uzun vadeli yatırım aracı olarak görürlerse kazanacaklarını söyledi.

Altın Alacak Vatandaşlar Dikkat
Altının son günlerde fiyatlarının düşmesin herhangi bir şekilde işlere yansımadığını ve darphanelerin özelleşmesi halinde vatandaşların ve esnafın altın alım satımının daha kolaylaşacağını belirten Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, “Altın düşüş ve kalkışları ile ilgili çok sorun yaşamıyoruz. Altın düşüşe geçti. Altın şuan alınacak durumda halkımız şuan altın alıp yatırım aracı olarak kullanabilirler ama uzun vadede altını yatırım aracı olarak kullanırlarsa altın yükselmesinde daha çok para kazanacaklardır. Kısa vadede altını yatırım aracı olarak görmesinler” dedi.

Yaz aylarının gelmesiyle evlenecek çiftlere altınlarını almalarını gerektiğini belirten Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Özdinç, “Özellikle genç çiftlerimize şunu söylüyorum. Altın alımınızı yapın. Çünkü altın düşmüş durumda bundan önce bir çift alyansı bin TL'ye alınırken, şimdi ise bir çift alyans yedi yüz TL. Daha inceleri daha ucuz oluyor. Bu nedenden dolayı biraz altına rağbet etsinler” diye konuştu.

Darphanelerin özelleşmesi durumda altın fiyatlarında düşüş olacağını, vatandaşın ve esnafın altın alım satımının daha kolay olacağını belirten Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Özdinç, “Şuan darphane ziynet altınını çok az basmasıyla ilgili bir sorun yaşıyoruz. Darphanenin basmış olduğu çeyrek, yarım, tüm altınlar Türkiye genelindeki halkın alım potansiyelini karşılamamaya başladı.

Bu yüzden darphane bu konuda üzerinde durmalı ya da devletimiz bu altın basımı ile ilgili basım yerinin özelleştirilmesi halkın ve kuyumcu esnafının altın alıp satmasını kolaylaştırması gerekiyor. Eğer devlet darphaneyi özelleştirirse altın basımında çok büyük rahatlama olacak. Esnaf ve halk daha ucuz altın alacaklar” şeklinde konuştu.

Altın fuarının Türkiye'de Mart İstanbul fuarından sonra, Gaziantep Fuarının ikinci sırada olduğunu belirten Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Özdinç, “Bu seneki Altın Fuarımız çok güzel geçti. Altın düşmesinden esnaf biraz iş yaptığı için talep fazla oldu. Katılımcı firmaların hepsi çok güzel iş yaptı. Türkiye de Mart İstanbul fuarından sonra, Gaziantep Fuarı ikinci seviyeye yerleşmiş durumda. 8 bin kişi Gaziantep’teki fuarı ziyaret etti. Gaziantep Kuyumcular odası olarak Gaziantep ekonomisine bir canlılık getirdiğimiz için çok mutluyuz” diye konuştu.

Kaynak: İHA