Aksaray Tanıtım Günleri Toplantısı

16-19 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan ‘Aksaray Tanıtım Günleri’ hazırlık çalışmaları devam ediyor.

Aksaray Valisi Selami Altınok, tanıtım günlerine dair hazırlıkların son durumunu anlatmak üzere basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında buluştu. Vali Altınok’a Belediye Başkanı Nevzat Palta, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Erdal Eren ve Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar da eşlik etti. Her işin ilkinin biraz zor olduğunu ifade eden Vali Selami Altınok, “Bu iş bütçesi Ankara’dan gelen bir iş değil. Hemşehrilerimizin katkı vermesi gereken bir iştir. Elbette bazen moralimiz bozulacak, canımız sıkılacak. Bunları bilerek bu işe gireceğiz. Ama bu bizi hayal kırıklığına itmeyecek” dedi.

Zorlukların mutlaka yaşanacağını ancak şu ana kadar çok da fazla zorluk yaşamadıklarını söyleyen Vali Altınok, “Arzu ettiğimize yakın bir seviyede stantlarımızı kiraya verdik. Bundan sonra stantları alan arkadaşlarımız Aksaray’ımızı tanıtacak materyallerle doldurmalıdır. 3 güne yakın sürecek faaliyette gerekli ilginin çekilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Açılış günü Aksaray’ı temsil edecek sayıda kişinin Ankara’da olmasının son derece önemli bir detay olduğuna vurgu yapan Vali Altınok, “Biz de Ankara’ya gidiş için gerekirse otobüsler kaldırırız. Mühim olan orada Aksaray’daki birlik ve bütünlüğü sergilemektir. Aksaray’ın geçmişten gelen kadim bir şehir olduğunu herkese en iyi biçimde anlatabilmeliyiz. Bunu hep birlikte sağlayacağız ve basınımıza bu konuda önemli görevler düşüyor. Etkinlik için şehir dışındaki Aksaraylılar dernekleriyle temasa geçiyoruz ve onların da katılımını sağlamak amacındayız” dedi.

Belediye Başkanı Nevzat Palta ve Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar da, çalışmanın çok önemli olduğunu ifade ettiler. Toplantı konuşmaların ardından istişare biçiminde sürdü.
Kaynak: İHA