Edremit Toki Sakinleri, Yönetimi Değiştirdi

Balıkesir’in Edremit ilçesindeki TOKİ konutlarında ikamet eden vatandaşlar, sıkıntılar yaşanmasına neden olduğunu iddia ettikleri yönetimi değiştirdi.

Edremit Toki Sakinleri, Yönetimi Değiştirdi
2008 yılından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Boğaziçi A.Ş. tarafından yönetilen site sakinleri, bir çok kez yönetimle ilgili sıkıntılar yaşamış, bazı site sakinleri ile yönetim mahkemelik olmuştu. Yönetimin feshine dair birkaç kez imza kampanyaları yapılmış, çoğunluk sağlanmasına rağmen imzaların noter onayı olmadığından dolayı kabul olmamıştı. TOKİ sakinleri, kısa süre önce yönetimin feshi için noter tasdikli imzalar toplamayı başardı. Vatandaşlar, toplanan imzaları Atatürk Mahalle Muhtarı İrfan Kolçak’a teslim etti. Mahalle Muhtarı İrfan Kolçak, imzaları, site sakini Ayhan İnal ile birlikte Ankara’ya giderek TBMM’de AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu’na götürdüler.

Muhtar İrfan Kolçak, mahallenin yol ve su sorunu ile ilgili de milletvekiline bir dosya sundu. Yol sorunları ve su sorunları ile ilgili devlet desteği istedi. Daha sonra TOKİ’ye gidildi. Toplanan noter tasdikli imzalar, TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca’ya teslim edildi. Daire Başkanı Ayhan Karaca yaptığı açıklamada, “Gerekli çoğunluk imzaları toplamışsınız. Bundan sonraki süreci yakından takip edeceğim. Arkadaşlarımız oraya gelip genel kurul yapacaklar. Her blok kendi temsilcisini seçecek. Temsilciler de başkanını seçerek yeni yönetiminizi oluşturabileceksiniz. Sizler için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Umarım daha birlikte daha güzel çalışmalara komşularınızla birlikte imza atarsınız. Orada birlik beraberliğinizin olması güzel bir şey. İnşallah Haziranın sonu gibi gelerek kendi yönetiminizi kurmanıza yardımcı olacağız” dedi.

Atatürk Mahalle Muhtarı İrfan Kolçak, Ankara’dan TOKİ sakinlerini arayarak durumu bildirdi ve olumlu haber bayram havası oluşturdu. TOKİ sakinleri, sorunlarının çözümünde yardımcı olan Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ve AK Parti Edremit İlçe Başkanı Harun Yüzüak’a teşekkür etti.
Kaynak: İHA