Mardin’de Trafik Haftası Etkinliği

Mardin’de Trafik Haftası çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor.

Mardin’de Trafik Haftası Etkinliği
Mardin Emniyet Müdürlüğünün arayolları parkında düzenlediği açılış töreniyle kutlama etkinliklerine başlandı. Açılış töreninde, trafik problemlerinin çözümü her bireyin trafikte sorumluluk almasıyla gerçekleşebileceği belirtildi. İnsanların toplu olarak yaşamaları sonucunda ortaya çıkan toplumsal sorunların en önemlilerinden birisi de trafik soru olduğu, sorunun toplumsal bir sorun olması sebebiyle, çözümü tüm toplumun katkısı ile olacağı, bu amaçla toplumun her ferdinin, kurumunun ve kuruluşunun ayrı ayrı katkıları gerektiği bildirildi.

Trafik görevlilerince yıl boyunca özellikle aşırı hız yapma, emniyet kemeri, alkollü araç, seyir halinde cep telefonu kullanımı gibi kural ihlalleriyle ilgili yoğun uygulamalar yapmaya devam edileceği belirtildi. Trafik kazaları sebebiyle acıların yaşanmaması amacıyla, toplum olarak birlikte hareket etmenin ve sorumluluk alarak üzerimize düşen her türlü görevi eksiksiz yerine getirilmesi gerekliliği vurgulandı.

Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara, Trafik Haftası'nın belki trafiğin önemini anlatma adına iyi değerlendirilmesi gereken bir hafta olduğunu söyledi.

Kara, "Trafik alanı, insan hayatını kolaylaştırmasına ve günlük yaşantısına konfor katmasına rağmen, çeşitli olumsuzluk ve sorunları da beraberinde getiren, sürücü, yolcu ve yayası ile toplumumuzun her kesiminin içerisinde bulunduğu, etkilerine doğrudan maruz kalınan hem bir eğitim hem de bir uygulama alanıdır. Toplumumuzun her kesimini etkileyen trafik kazalarında birçok vatandaşımız hayatını kaybetmekte veya yaralanmakta, milyarlarca liralık milli servetimiz heba olmakta, bunun yanı sıra enerji, zaman, iş gücü gibi ekonomik kayıplar ile farklı çevresel zararlar da meydana gelmektedir. Dünyada meydana gelen trafik kazalarında her yıl yaklaşık olarak 1 milyon 250 bin kişi hayatını kaybetmekte, yaklaşık 50 milyon kişi de yaralanmaktadır. Ülkemizde 2012 yılında meydana gelen 1 milyon 300 civarındaki trafik kazasında, 3750 vatandaşımız olay yerinde yaşamını yitirirken, 270.000 civarında vatandaşımız da yaralanmıştır. 2012 yılında Mardin ilimizde meydana gelen kazalarda 18 kişi hayatını kaybetmiş, 1291 kişi çeşitli şekillerde yaralanmış ve 8 milyon TL civarında maddi hasar oluşmuştur. Son yıllarda havayolu taşımacılığındaki artışa, hızlı tren alanındaki yatırımlara rağmen, ülkemizdeki yolcu taşımacılığının yüzde 90'ı ile yük taşımacılığının yüzde 82'si karayolları üzerinden yapılmaktadır. Karayolu ulaşımının bu kadar yoğun olduğu ülkemizde karayolu ağının nitelik ve nicelik yönünden yeterliliği büyük önem arz etmektedir. Son yıllarda yapılan otoban ve bölünmüş yollar trafik güvenliğine önemli derecede katkı yapmıştır" dedi.

Konuşmaların ardından Trafik Şube Müdürlüğü'nün açtığı standı gezen davetliler, daha sonra çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

Kaynak: İHA