Gönül Elçileri Karacaören Köyünde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in yürüttüğü ‘Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri’ Projesi tüm kesimlere yayılarak devam ediyor.

Gönül Elçileri Karacaören Köyünde
Aksaray’da Vali Selami Altınok’un eşi Gülhan Altınok önderliğinde sürdürülen proje kapsamında Aksaray Merkez Kuran Kursu öğretmen ve talebeleri, Aksaray Defterdarlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü personellerinden oluşan gönül elçileri merkeze bağlı Karacaören Köyü’nü ziyaret etti.

Karacaören Köyü İlkokulunu ziyaret eden Gülhan Altınok ve beraberindeki kalabalık gönül elçileri heyeti öğrencilere gönderilen test ve soru bankası kitapçılarını hediye etti. Altınok, öğrencilere iyi bir meslek sahibi olmaları ve topluma faydalı işler yapmak için çok çalışmaları tavsiyesinde bulunarak başarılı olmanın yolunun okumaktan geçtiğini söyledi.

Köy muhtarı ve okul öğretmenleri ile görüşerek gönül elçileri projesinin amaçları hakkında bilgiler veren Altınok, projenin Aksaray’da büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Gönül Elçileri Projesi ve Koruyucu Aile alt projesi olarak yürütülen çalışmaların toplumda ilgi uyandırdığını, insanların proje ile ilgili bir şeyler yapmak için gayret gösterdiklerini söyleyen Altınok, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en iyi şekilde ortaya konmasını amaçlayan proje ile halinin hatırının sorulmasını bekleyen insanlara ulaşıldığını, gönül elçilerinin bu insanların bazı ihtiyaçlarını karşılamak için büyük uğraş verdiğini kaydetti

Karacaören Köyünde 7 farklı gruba ayrılan gönül elçileri ihtiyaç sahibi ailelerle görüşerek sorunları dinledi. Ailelerin ihtiyaçlarının yetkililere bildirileceğini belirten Gönül Elçileri, ihtiyaç sahibi ailelere çeşitli yardımlarda bulundu.
Kaynak: İHA