Bdp’li Buldan Barış Sürecini Değerlendirdi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkan Vekili Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, önemli bir sürece girdiklerini ve tarihi bir süreç yaşadıklarını söyledi.

Bdp’li Buldan Barış Sürecini Değerlendirdi
BDP İl Başkanlığı binasında açıklamalarda bulunan Buldan, önemli bir sürece girdiklerini ve tarihi bir süreç yaşadıklarını söyledi.

BDP Milletvekili Pervin Buldan, “Bakın 3 aydır bu coğrafya ya ne bir asker, ne bir gerilla, ne de bir polis cenazesi gelmiyor. Bizleri sevindiren nokta budur. Bize şunu söylüyorlar. ‘Bir pazarlık yapılıyor’ diyorlar. Bir pazarlık yapıldığı yok arkadaşlar. Evet bir pazarlık yapılıyorsa bu pazarlık barışın pazarlığıdır. Bu barışın pazarlığını yapıyorsak eğer bundan övünmeniz lazım. Bu coğrafyaya cenazeler gelmiyorsa eğer bunu takdir etmeniz lazım. Eğer takdir etmiyorsanız, desteklemiyorsanız, köstek olmayınız diyoruz” diye konuştu.

CHP’nin sürecin içerisinde olması gerektiğini, MHP’yi de kale almadıklarını vurgulayan Pervin Buldan, özetle şunları söyledi:
“TBMM’de kurulan çözüm ve barış komisyonuna üye vermeyen ve bizleri eleştiren BDP ve AKP’nin ihtifak yaptığını düşünen MHP ve CHP’ye buradan açık bir şekilde şunları söylemek istiyoruz. Özellikle CHP, ana dilde savunma meselesi yasası genel kurula geldiği gün CHP bu sürece nasıl yaklaştığını çok açık bir şekilde ifade etmiştir. Ve bu yasayı desteklememiştir. Zaten onların bu tavrı, bu süreci desteklemeyecekleri anlamına gelmektedir. Bizim hiçbir şeyden haberimiz yok diyorlar. Bizi bilgilendirmiyorlar diyorlar. İşte alanlardayız. İşte meydanlardayız. Sokaklardayız. Halkımıza anlatıyoruz size de çağrı yapıyoruz. Gelin, dinleyin, öğrenin sorun bu sürecin içerisine girin. Barışa katkı sağlayın. Yoksa sandığa gömüleceksiniz diyoruz. CHP’nin yapması gereken şey bu sürecin içerisinde olması gerekiyor. Sürece destek vermesi gerekiyor. Barışa destek vermeyen, barışa katkı sunmayan, savaştan yana olan akan kardeş kanın akmasından yana olan partiler, gruplar gelecek olan seçimlerde sandığa gömüleceklerdir. MHP’yi zaten hiç kale bile almıyoruz. Ne dediği umurumuzda bile değil. Kapıları tamamen barış sürecine kapatan ve savaştan rant elde eden, savaştan para kazanan bir partinin zaten barış sürecinde olması gibi bir şeyi yok. Ama biz her şeye rağmen bu ülkede yaşayan, bu coğrafyada yaşayan TBMM’de grubu bulunan bütün siyasi partilere ve bütün haklara çağrı yapıyoruz. Barıştan yana olun. Akan kardeş kanının akmasından yana olmayın diyoruz. Eğer barışa destek verirseniz tarihe altın harflerle geçeceksiniz. Ama eğer savaştan yana olursanız tarihe kara bir leke olarak geçeceksiniz. Bunu da hiçbir zaman unutmamanız gerekir.”
BDP’liler yapılan konuşmaların ardından Kars’ın Digor ilçesine gitti. Digor’da halka seslenecek olan BDP’liler, buradan da Kağızman ilçesine geçecek.
Kaynak: İHA