Baraj Gölünde İnek Kurtarma Operasyonu

Aydın'ın İncirliova ilçesinde kurtarma ekipleri baraj gölüne düşen inek ve yavrusu için seferber oldu.

Baraj Gölünde İnek Kurtarma Operasyonu
Buzağıyı kurtaran ekiplerin çapası annesi için yeterli olmadı.

Olay, bugün saat 12.00 sıralarında İncirliova’ya bağlı Dereağzı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Metin Yalçın isimli çiftçi, tarlasında otlattığı hayvanlarını sulamak için İkizdere Baraj Göledine götürdü. Baraj göledinden su içmeye çalışan ineklerden biri ayağının kayması sonucu kayarak buzağısıyla birlikte gölede düştü. Akıntıya kapılan inek ve buzağısının gözden kaybolduğunu gören Yalçın, cep telefonuyla yardım istedi. Alınan ihbar üzerine Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri kısa sürede bölgeye ulaştı.

AFAD ekipleri, İkizdere Barajı yetkilisi Ekrem Aydın ile birlikle zoydak botla baraj göledine açıldı. Göledin karşı kıyısında kurtarılmayı bekleyen yaklaşık 200 kiloluk buzağına ulaşan AFAD ekipleri, boynunda bağladıkları hayvanı çekerek kıyıya ulaştırdı. Buzağıyı sahibine teslim eden ekiplerin gözden kaybolan ineği bulmak için verdiği mücadele sonucu telef olan hayvanın ölüsüne ulaşıldı. Botla sudan çıkarılamayan inek leşinin daha sonra Devlet Su İşleri ekipleri tarafından göletten çıkartılacağı öğrenildi.

İkizdere Barajı’na inek düştüğünün ihbar edilmesi üzerine ekiplerin kısa sürede bölgeye ulaştığını belirten AFAD İl Müdürü Recep Coşkun, “Düşen ineğin öldüğü, ineğin yaklaşık 200 kilogram dolayında olan yavrusunun sağ olduğu ve sağ olan yavrunun baraj kapağından yaklaşık olarak 2 kilometre uzaklıkta olduğu tespit edilmiştir. 30 dakikalık bir çalıma neticesinde sağ olan yavru inek botla yaklaşık olarak 200 metre güvenli alana çekilerek çıkarılmış ve hayvanın sahibine teslim edilmiştir. Ölen ineğin mevcut imkanlarla çıkarılması mümkün olmamıştır. İneğin çıkarılması için gerekli araç ve ekip temin edildikten sonra tekrar çalışma yapılması kararlaştırıldı” dedi.

Kaynak: İHA