Alacakaya’da Bir İlk

Elazığ’nın Alacakaya ilçesinde Alacakaya Belediyesi ve SODES işbirliğiyle kadınlara yönelik içerisinde çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirebileceği bir mekana kavuşuyor.

Alacakaya’da Bir İlk
Alacakaya Belediyesi ve SODES’in katkılarıyla “Mutlu Anneler Mutlu Nesiller” adlı proje kapsamında açılışı gerçekleştirilen mekanın açılışı “Anneler Günü” nedeniyle 10 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Proje kapsamında mekan içerisinde spor odası, tuhafiye, çocuk oyun odası, kütüphane ve kuaför bulunuyor. Alacakaya Belediye Başkanı Davut Tunç, bu projeyle yıllardır göz ardı edilen kadınların sosyal yaşamlarına önemli katkılar sağlayacağını ifade ederek, şunları söyledi:

"Yıllardır ilçemizde kadınlarımızın zaman geçireceği bir mekan bulunmamakta, kadınlarımız sosyal hayatın dışında tutulmaktaydı. Belediyemiz tarafından hazırlanan SODES tarafından desteklenen projemizle hanımlarımız evleri dışında zaman geçirip sosyal aktivitelerde bulunabilir, kız çocuklarımız arkadaşlarıyla beraber kendi evleri dışında vakit geçirebilir ve internet ödevlerini yapabilecekleri bir ortama kavuştular. Bu projeyle yıllardır göz ardı edilen kadınlarımız sosyal hayata katılımı sağlanacak. Mutlu nesillere mutlu annelerle ulaşmak projemizin hedefidir”.
Kaynak: İHA