Gündem / 31 Mayıs 2013

Kurucu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan'da. Gül, Türkmenistan Devlet Başkanlığı Atçılık Sporu Kompleksi'nde onuruna düzenlenecek binicilik gösterisini izleyecek. Türk toplumu temsilcileriyle buluşacak Gül, cuma namazını Ertuğrul Gazi Camisi'nde kılacak. Gül, Türk basın mensuplarıyla sohbet toplantısı ve Türkmenistan Televizyonu ile mülakatının ardından Aşkabat'tan İstanbul'a hareket edecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Tütün Kontrolündeki Başarısı, 2012 Türkiye Küresel Yetişkin Tütün Araştırması sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılacağı toplantıya katılacak, Hayriye Cemal Gülbaran Kız Yurdu'nun açılışında ve Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinin mezuniyet töreninde bulunacak.

-YASAMA-YÜRÜTME-SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TUSKON-TAA Türk Amerikan Dostluk yemeğine katılacak.

2- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Lyon kentinde Milli Görüş Eyüp Sultan Cami ve El-Kindi okulunu ziyaret edecek, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğinin açılışına katılacak, vatandaşlarla bir araya gelecek.

3- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Jandarma Genel Komutanlığı Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Kolluk Uygulamaları Semineri'ne katılacak.

-Fatma Şahin ayrıca SODES programı tanıtım toplantısı ve çalıştayı ile Bakanlığı ve Boyner-UNFPA ortaklığında yapılan, "Nar Taneleri: Güçlü Genç Kadınlar Mutlu Yarınlar" Projesi tanıtım etkinliğinde yer alacak.

-Egemen Bağış, daha sonra AB'ye Katılım Sürecinde Sektörel Değerlendirme Toplantısı'na katılacak.

4- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çayeli'de çay kesimi ve gönül elçileri ile sulu boya şenliğine, restore edilen Çukurluhoca Kültür Evi'nin açılışı ve resim sergisine katılacak, Çamlıhemşin'de Zilkale'ye ve Ayder Yaylası'na gidecek, Tuluyhan Uğurlu'nun konserini izleyecek.

5- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sosyal Destek Programı'nın tanıtım toplantısına katılacak, "DOĞUYORUM Medeniyetler Korosu Konseri"ni izleyecek.

6- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Yazarlar Okullarda-Eskişehir Projesi" etkinliğinde yer alacak.

7- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, belediyeyi ziyaret edecek, oto galericiler sitesinin açılışına katılacak. Bandırma Ticaret Borsası, Ticaret Odası ve esnafı ziyaret edecek Soylu, ilçe danışma toplantısında bulunacak.

8- TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler yapılacak.

9- Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle Mecliste bir araya gelecek.

-DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

2- Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Dışişleri Bakanları Toplantısı, Ohri kentinde düzenlenecek. Toplantıda Türkiye'yi Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru temsil edecek.

3- Petrol İhraç Eden Ülkeler Teşkilatı Petrol Bakanları Toplantısı, Viyana'da yapılacak.

4- Bosna Savaşı'nda, Sırp olmadıkları anlaşılsın diye kollarına beyaz kurdele takmaya zorlanan, ardından esir kamplarında toplanarak öldürülen ve kötü muameleye maruz bırakılan Boşnaklar'ı anmak için, Priyedor başta olmak üzere Bosna Hersek'in birçok kentinde ''Beyaz Kurdele" anma etkinliği düzenlenecek.

-EKONOMİ

1- TCMB Başkanı Erdem Başçı, Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü'nde Uluslararası İstanbul Finans Kongresi'ne katılacak.

2- Türkiye İstatistik Kurumu, nisan ayına ilişkin dış ticaret istatistiklerini açıklayacak.

-GÜNCEL

1- YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, 3. Uluslararası Yükseköğretimde Eğilimler Kongresi"ne katılacak.

-SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, Almanya kampındaki ikinci ve son hazırlık maçında Schüco Arena'da Slovenya ile karşılaşacak.

2- Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisi üçüncü maçında Banvit ile Anadolu Efes, Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu'nda karşıya gelecek.

3- PTT 1. Lig'e yükselecek son takımın belli olacağı Spor Toto 2. Lig play-off final maçında, Hatayspor ile Fethiyespor, Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nda karşılaşacak.

4- Fransa Açık Tenis Turnuvası devam ediyor.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA