Dünya Tütün Günü

Ankara - Çankaya İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Fatih Taşlıçay, Dünya Tütün Günüyle ilgili sigara kullanımının, halk sağlığını tehtit eden ve mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken bir hastalık olduğunu bildirdi.

Taşlıçay, Güvenpark'ta Çankaya İlçe Sağlık Müdürlüğünce stant açtıklarını belirterek, sigara içenlere, sigarayı bırakmaları konusunda sağlık görevlileri tarafından bilgiler verildiğini söyledi.

Sigara endüstrisinin ana hedefinin 11-13 yaş grubu olduğunu ve Türkiye'de sigaraya başlama yaşının gittikçe bu yaş grubuna kaydığına işaret eden Taşlıçay, "Aktif ve pasif sigara içiciliğinin ölümlere, hastalıklara, sakatlıklara ve psikolojik sorunlara neden olarak kişi ve toplum sağlığını tehdit etmektedir" diye konuştu.

Sigara ile mücadelenin öneminin her geçen gün arttığını vurgulan Taşlıçay, şunları kaydetti:

"Sigara aşamalı olarak bırakıldığı zaman yoksunluk belirtilerini atlatmak daha uzun alabilmektedir. Ayrıca bebekler, sigaranın zararlı etkilerine daha fazla maruz kalmaktadır. Sigara bırakma aşamasında, verdiğiniz kararı ciddiye almanız ve bu konuda önerilen her şeyi aksatmadan yapmanız gerekir. Sigara bırakma aşamasında ilk bir ayın zor olacağını kabul ederek başlamanız gerekir. Bu süreyi sigara içmeden atlatabilirseniz büyük oranda başarıya ulaşmış sayılırsınız."

Taşlıçay, sigara içenlerin ALO 171 sigara danışma hattını arayarak sigarayı bırakmaları uyarısında bulundu.

Açılan standa AK Parti İl Başkanı Murat Alparslan ile halterci Halil Mutlu da sigaranın bırakılması için neler yapılabileceği hakkında bilgi aldılar.

Kaynak: AA