Datça’dan Gezi Parkı Eylemine Destek

Muğla’nın Datça ilçesinde bir grup düzenledikleri basın açıklamasıyla Taksim’de Gezi Parkı’nda eylem yapan gruplara destek verdi.

Datça’dan Gezi Parkı Eylemine Destek
Taksim Gezi Parkı’nda başlatılan yayalaştırma çalışmaları kapsamında başlatılan yıkım çalışmaları sırasında ağaçların kesilmesi ve yerinden sökülmesi çalışmaları Datça Cumhuriyet Meydanı’nda da protesto edildi. Çok sayıda çevreci ve vatandaşın yanı sıra CHP Datça İlçe Başkanı Timur Kabaklarlı ve sinema sanatçısı Oktay Yavuz’da katıldığı açıklamada parkın yıkılması ve ağaçların sökülmesi kınandı.

Protesto gösterisine katılan sinema sanatçısı Oktay Yavuz, “Biz o parklarda büyüdük, nefes aldık. O ağaçların altında oturarak serinledik. Bu parkın yıkılması doğa katliamından başka bir şey değil. Buraların korunması lazım. Çünkü buralar İstanbul’un akciğerleridir. Buraların birilerine peşkeş çekilmesinden endişeliyiz. Bu parkların yıkılması değil. Aksine daha çoğaltılmasını istiyoruz. Ben bundan dolayı İstanbul’u terk ederek Datça’ya yerleştim. Artık İstanbul yaşanacak şehir olmaktan çıktı. Daha da kötüye gitmeden bu yıkım durdurulmalıdır” dedi.

CHP İlçe Başkanı Timur Kabaklarlı da, “Taksim Gezi Parkında yapılan yıkım ve ağaç katliamı için yapılan protestoya destek vermek için buradayız. Bu park insanların dinlenebileceği ender güzellikteki parklardan biridir. Buraların korunması taraftarıyız. Bunun için burada yapılan protestoya destek veriyoruz” diye konuştu.

Taksim Gezi Parkı’nda başlatılan yayalaştırma çalışmaları kapsamında başlatılan yıkım çalışmaları sırasında ağaçların kesilmesi ve yerinden sökülmesi çalışmalarını kınayan basın açıklamasın okunmasının ardından protesto gösterisi olay çıkmadan sessiz bir şekilde sona erdi.
Kaynak: İHA