Bozüyük Osb Toplantısı

Bilecik - Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar başkanlığında Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi'ndeki çalışmalara ilişkin toplantı yapıldı.

Bozüyük Kaymakamlığı Salonu'ndaki toplantıya, Bozüyük Kaymakamı Oktay Kaya, İl Genel Sekreteri Halis Nalbant, OSB Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Daha sonra Vali Akpınar, Kaymakam Kaya ile Bozüyük OSB'deki TEİAŞ'ı ziyaret etti.

Burada 6. İletim Tesis İşletme Grup Müdürü Kemalettin Koçdağ'dan yüksek gerilim hattı trafo indirme merkezi hakkında bilgi alan ve tesiste incelemede bulunan Vali Akpınar, Bozüyük Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren fabrikaların düzenli ve kesintisiz elektrik enerjisi kullanacağını belirterek, "Fabrikalarımıza istedikleri kadar enerji vereceğiz. Burası ileriye dönük olarak OSB'ye gelecek olan fabrikaları da destekleyecek. Mevcut trafoya 50 mv'lik trafo kurulduğunda çeşitli şekilde elektrik enerjisi tüketen fabrikalarımızın hepsinin ihtiyacı karşılanmış olacak" dedi.

Daha sonra yapı kimyasalları üretimi yapan Maxıcoll fabrikasına geçen Vali Akpınar, işletme bölümlerinde incelemede bulunarak, fabrika sahibi Cafer Demir'den üretim hakkında bilgi aldı.

Sağlamlar Orman Ürünleri Fabrikasında İşletme Müdürü Gürsel Aşık tarafından karşılanan Vali Akpınar, ürünün hazırlanmasında yapılan çalışmaların detayları hakkında bilgi aldıktan sonra Armat Tesisat Armatör fabrikasında işletme bölümlerini gezerek, fabrika sahibi Bayram Öztaş'tan bilgi aldı.

Fiziki yapı çalışmaları devam eden Park Cam A.Ş'de Genel Müdür Mehmet Hekimoğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Küçükseyhan tarafından karşılanan Vali Akpınar, burada bir süre sohbet etti.

Hekimoğlu, Ağustosta faaliyete geçmeyi planladıkları tesislerde madensuyu şişesi üretimi yapacaklarını anlatarak, "Fiziki yapının büyük bir bölümünü tamamladık. Şu anda 200 kişi istihdam ediliyor. İlk projede 350 kişi olacak proje tamamlandığında 800 civarında elamanımız olacak. Elemanlarımız teorik ve pratik olarak eğitimden geçiyor. Eğitim verdiğimiz elemanlarla uzun vadeli çalışmak istiyoruz" ifadelerinde bulundu.

Vali Akpınar, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Bozüyük OSB'deki altyapı çalışmalarının büyük bir kısmının tamamlandığını bir kısmının da devam ettiğini ifade ederek, "Önümüzdeki yılsonu itibariyle tüm altyapı hizmetleri tamamlanmış olacak. Faaliyette olan fabrikaların çalışmalarına bir mani yok. 2. etap çalışmaları da tamamlandığında dört başı mamur bir OSB olmuş olacak. DDY'nın yapmış olduğu lojistik merkezi yatırımı ve Yüksek Hızlı Tren projesi devam ediyor. Hem fabrikalar hem de bölge için güzel yatırımlar yapılıyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA