Atso Başkanı Budak'tan Yeni Sanayi'ye "Geçmiş Olsun" Ziyareti

Antalya - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak ve yönetim kurulu üyeleri, Yeni Sanayi Sitesi'nde çıkan yangında hasar gören firmaları ziyaret etti.

Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk ile yanan işyerlerinde incelemelerde bulunan ATSO Başkanı Budak, yedek parça ve ikinci el otomobil malzemeleri satan firmaların yöneticilerine "Geçmiş olsun" dedi.

Yangından duyduğu üzüntüyü dile getiren Budak, olayda can kaybı yaşanmamasının tek tesellileri olduğunu belirtti.

Budak, işyeri güvenliğine dönük önlemler konusunda titizlik gösterilmesi gerektiğini, bunun yanında sitelerdeki altyapı ve genel koruma önlemlerinin de önemli olduğunu vurguladı.

ATSO Başkanı Budak ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra bölgedeki dükkanlarda incelemelerde bulundu. Yeni Sanayi'de üretilen "CityBike"ı test eden Budak, Irkın Makine yöneticileri Fahri Irkın ve Veli Irkın'ı yaratıcı çalışmalarından dolayı kutladı.

-Toplu işyerleri ve ortaklık projelerine vurgu

Budak, şöyle konuştu:

"Sanayi siteleri üretim ve istihdam bakımından çok önemli yerler. Burada ciddi üretim yapan, katma değer yaratan işletmeler bulunuyor. Ancak, Antalya'da sanayi sitelerinde ciddi bir sıkışıklık yaşanıyor, altyapı yetersiz kalıyor. Sitelerde büyüyemeyen işletmeler rekabet gücünü kaybediyor. Bu nedenle sanayi sitelerinde plan değişikliği yapılması, yeni siteler kurulması ve ATSO olarak ısrarla üzerinde durduğumuz toplu işyerleri modelinin hayata geçirilmesi gerekiyor. Ayrıca Antalya'da artık küçük işletmelerin ortaklıkla büyüdükleri bir dönemin başlaması zorunludur. Teknolojik değişmenin ve büyük firmaların yayılması karşısında küçük işletmelerin ortaklık yoluyla güçlenmeleri gerekiyor. Biz de oda olarak önümüzdeki dönemde bu yönde destekleyici çalışmalar yürüteceğiz."

Kaynak: AA