"Airshow Side" Hava Gösterileri Başladı

Antalya - Manavgat ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen uluslararası hava gösterisi "Airshow Side" başladı.

Akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk'ün organize ettiği hava gösterisi, Side Havacılık Parkı'nda yapıldı. Paraşüt atlayışı, paramotor uçuşları ve model uçak gösterileriyle başlayan etkinliğe, Türk Hava Kurumu'nun yanı sıra yurtiçi ve dışından havacılık kulüplerinin üyeleri katıldı.

Etkinlikte dünya şampiyonu pilotlar Rus Svetlana Kapanina ve Litvanyalı Jurgis Kaiyrs'in uçuşları ilgiyle izlendi. Romanian Yakers Formation, FG Havacılık ve Uçuş Okulu ile Jurgis Kaiyrs Solo Akrobasi Ekibi'nin yaptıkları birbirinden ilginç gösteriler, izleyenlerden alkış aldı.

Kendi tasarımı "Mor Menekşe" adlı uçağıyla Side semalarını renklendiren akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk de 6 metre yüksekliğindeki iki direk arasına gerilen ipi, alçak uçuşla koparmayı başardı.

Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Airshow Side hava gösterilerine, gençlere havacılığı sevdirmek ve Side'nin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 3 yıl önce başladıklarını anlattı. Uçar, "Türkiye'den katılan grupların yanı sıra Rusya, Belçika, Fransa, Litvanya, ABD'den pilotlar çok güzel gösterilere imza attılar" dedi.

Gösteriler yarın düzenlenecek çeşitli etkinliklerle sona erecek.

Kaynak: AA