11. Türkçe Olimpiyatları'na Doğru

Trabzon - 11. Türkçe Olimpiyatları kapsamında Trabzon'da gerçekleştirilecek şenlikte, 25 ülkeden 70 öğrenci gösteri sunacak.

Trabzon Eğitim Kültür Araştırma ve Yardımlaşma Derneği,Uluslararası Türkçe Derneği tarafından gerçekleştirilecek 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali ile ilgili bir otelde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, TÜRKÇEDER İl kordinatörü Fuat Öründü, "Uluslararası Dil ve Kültür Festivali" kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları'nın bu sene "Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla başlayacağını söyledi.

Dünyanın farklı ülkelerinde Türkçeyi en iyi öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarının, bu yıl "Uluslararası Dil ve Kültür Festivali" adı altında yapılacağını belirten Öründü, "Festival, 1-16 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 140 ülkeden 2 bin finalist öğrencinin katılacağı 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali 'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla Türkiye genelinde 55 il, 99 sahnede yapılacak" dedi.

Geçen yıl Türkçe Olimpiyatları'nın 10. Türk Okulları'nın 20. yılı olması sebebiyle büyük bir coşkuyla gerçekleşen etkinliklerin, bu yıl da temposunu düşürmeden daha da büyüyerek tüm Türkiye'yi kuşatacağını ifade eden Öründü, "Beş kıtadan dili, dini, rengi far​klı 2 bin öğrenci şarkı, şiir, dil bilgisi, yazma ve güncel konuşma, halk oyunları, tiyatro gösterileri ve kısa film gibi 19 farklı kategoride hünerlerini sergileyecek. TÜRKÇEDER ve TEKAYDER iş birliğinde gerçekleştirilecek Trabzon şehir etkinlikleri, 2 Haziran Pazar günü Akçaabat Fatih Stadyumu'nda, saat 20.30'da başlayacak" diye konuştu.

Trabzon'daki etkinliklere katılacak 70 öğrencinin ülkeleri şöyle:

"ABD, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna Hersek, Endonezya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kosova, Madagaskar, Makedonya, Malavi, Moğolistan, Moritanya, Rusya-Buryat, Somali, Tanzanya, Tataristan, Tayland, Tunus ve Yemen."

Kaynak: AA