Yangın Söndürme Ekibine İşbaşı Eğitimi

Muğla - Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli orman yangın söndürme ekibine işbaşı eğitimi verildi.

Bülüşlü Mevkisi'nde düzenlenen programda orman yangını söndürme personeline, arazöz, ilk müdahale aracı su pompasının kullanımı ve bakımı, malzeme kontrolü, kişisel koruyucu güvenlik malzemelerinin kullanımı, tim oluşumu ve arazözle yangına müdahale konularında eğitim verildi.

Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla'nın orman yangınlarına hassas bir bölge olduğunu söyledi.

Yıldırım, yangında hassas dönemin başladığını ve bu dönemin ekim ayı sonuna kadar devam edeceğini belirtti.

Geçen yıl çıkan orman yangınlarına 13,1 dakikada müdahale ettiklerini vurgulayan Yıldırım, "Yangınla mücadelede erken ve etkin müdahaleyi sağlamak çok önemli. Bunun için eğitim çalışmaları yapıyoruz. Bu yıl yangına ilk müdahaleyi 12 dakikaya indirmek istiyoruz" dedi.

Bölgede 57 yangın kulesi olduğunu, 12'sinde 24 saat bölgeyi tarayan kameralı sistem bulunduğuna işaret eden Yıldırım, "Özellikle önümüzdeki günlerde sıcaklık daha çok artacak. Bu dönemde tarla temizleme işinin kalkmasını istiyoruz. Çiftçiler anız yakarken yangınlara sebep olabiliyorlar. Son günlerde ilimizde yangınların da bu sebepten çıktığını tespit ettik. Tüm uyarılara rağmen bunların hala yapılıyor olması üzüntü verici. Tarla temizliği, piknik ateşi, sigara ateşi gibi nedenlerden çıkabilecek yangınlar için vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasın istiyoruz" diye konuştu.

Yıldırım, vatandaşlardan "Alo 177" yangın ihbar hattını kullanarak gördükleri yangınlar için ihbarda bulunmalarını istedi.

Eğitimin ardından, yangın söndürme ekipleri arasında, 300 metre hortum serme yarışı ve yangın söndürme tatbikatı yapıldı.

Kaynak: AA