Toki Kura Çekimi Stadyumda Yapıldı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Taksim Mahallesi’nde yaptırılan 386 konut için 7 bin 934 kişi müracaat edince, kura çekimleri şehir stadyumunda yapıldı.

Toki Kura Çekimi Stadyumda Yapıldı
Rekor sayıda başvurunun olduğu TOKİ konutlarının kura çekimi merakla izlendi.
Erzincan Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) arasında 2010 yılında imzalanan Kentsel Dönüşüm Projesi protokolü kapsamında yürütülen çalışmalarda Taksim Mahallesi’nde, 196 adeti 130 metrekare, 190 adedi ise 106 metrekare olan daireler için 4-26 Nisan tarihleri yapılan başvurulurda toplam 8 bin 244 kişi müracaat etti. TOKİ tarafından yapılan araştırmanın ardından, üzerine tapulu kaydı bulunan 463 kişinin müracaatı kabul edilmedi.

13 Şubat Stadı’nda düzenlenen kura çekimine binlerce kişi katıldı.

Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Vali Yardımcıları Abdullah Çiftçi, Mehmet Kurt’un da katıldığı çekiliş öncesi konuşan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında başlatılan çalışmalara destek verenlere teşekkür ederek, “Büyük bir titizlikle kimseyi incitmeden, kimseyi kırmadan, kimsenin mağdur olmasını istemeden, kaş yapalım derken, göz çıkarmama anlayışı ile birilerine konut yaparken, birilerinin huzursuzluğunun konut yapmama hassasiyeti ile ödüle layık olacak kadar güzel bir çalışma ile bu noktaya geldik” dedi.

Vali Abdurrahman Akdemir ise konuşmasında şehirlerin, yıllardır en önemli sorunlarından biri sağlıklı ve kaliteli konut ihtiyacı olduğunu ve TOKİ aracılığıyla, Türkiye’nin dört bir yanında illerde ve ilçelerde sosyal donatılarıyla modern şehircilik imkanlarının sağlandığı sağlıklı yerleşim mekanları oluşturma konusunda önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.

Şehirler adeta yeniden imar edildiğinin altını çizen Vali Akdemir, “Son dönemde, kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri ile de, afet riskli alanlarda daha sağlıklı ve daha güvenli konutlar ve yaşama alanları oluşturuldu. Bu projeler sayesinde şehirler daha yaşanabilir ve sürdürülebilir hale getirildi.

Kurasını çekeceğimiz Taksim Konutları da bu kapsamda üretilen konutlardır. Yaklaşık 118 bin metrekare alan üzerinde 560 konut, 1 cami ve 1 ilköğretim okulu hizmete sunulacak. Bu projenin geçen yıl temelleri atılmış ve 1 yıl gibi çok kısa bir süre içerisinde tamamlanma aşamasına gelmiştir. 2004 yılından bugüne kadar TOKİ tarafından tamamlanan ve devam edenlerle birlikte Erzincan’da; 6 bin 566 adet konut, 6 ilköğretim okulu, 1 lise, 2 hastane, 5 ticaret merkezi, 1 çarşı, 4 cami, 2 kültür merkezi, 3 karakol, 1 sosyal tesis, 1 açık spor alanı, 1 sevgi evi, 1 kütüphane ve 8 spor salonu ilimize kazandırılmıştır. Bunların toplam parasal değeri 452 milyon Türk Lirasıdır” dedi.

Kura çekiminde ilk olarak müracaat eden şehit yakınları ve gaziler için konutlar belirlendi, ardından engelli vatandaşların kurası çekildi. Daha sonra ise binlerce vatandaşın merakla beklediği iki etaptan oluşan daireler için asil ve yedek isimler çekildi. Kurada ismi çıkan Zulkarneym Yavuz, oğlunun müracaat ettiğini ve isminin kurada çıkmasından büyük bir mutluluk yaşadığını belirterek, “Konut sayısının kısıtlı olmasına üzülüyorum, insanlar ev sahibi olmak için umutla bekliyorlar. Erzincan’da büyük bir ihtiyaç var ve ilgi büyük, Umarım daha fazla konut yapılır” diye konuştu.

Sabah erken saatlerde başlayan kura çekimi öğlen saatlerine kadar sürdü.
Kaynak: İHA