Tablet Bilgisayardan Kitap Okudular

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Anadolu İmam Hatip Lisesi İl Milli Müdürlüğünün ‘okuyorum öyleyse varım’ projesi çerçevesinde kitap okuma etkinliği düzenledi.

Tablet Bilgisayardan Kitap Okudular
Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencilerinin katılımıyla, Muammer Aksoy caddesi üzerinde kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Öğrenciler, kitapları, Fatih projesi kapsamında kendilerine dağıtılan tablet bilgisayarlardan okudu. Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yakup Beyazıt,“Bakanlığımızın Fatih projesi çerçevesinde 2012 yılından beri sınıflarımızda akıllı tahtalar kullanılıyor. 2013 yılından itibaren de lise 1 öğrencileri ve öğretmenlerimiz, dağıtılan tablet bilgisayar sayesinde artık kitap taşınmaktan kurtulmuş ve kitapları tabletlerden okuma imkanına kavuşmuştur. Tablet bilgisayar ile dünyanın bilgisi artık öğrencilerimizin elindedir. Sınıflarımızda dünyaya açılan pencere olan akıllı tahtalar ile dünyanın bilgisine internet ile ulaşmaktayız. Çağ açan bir proje olan Fatih Projesi tamamlanan okulumuz, ülkemizde 50 okul içinde bulunmaktadır. Öğrenmek artık çok kolay ve zevkli hale gelmiş, her türlü bilgiye ulaşma fırsatı yakalanmıştır. Fatih Projesinin gerçekleşmesinde emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA