Suç Örgütü Davası

Erzurum - Artvin'de çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları iddiasıyla 6'sı tutuklu 7 sanığın yargılanmasına başlandı.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Tarık Dede, Tarık Ergek, Mehmet İlbey, Erkan Akarsu, Birkan Akarsu ve Mehmet Yıldırım ile tutuksuz yargılanan Celal Akarsu ve avukatlar hazır bulundu.

Erkan Akarsu, savunmasında, sanık Mehmet Yıldırım'ın bazı kişilere borcu olduğunu belirterek, "Borçlarından kurtarmak için arkadaş olduk. Kendisinden zorla para almadım, dövüp tehdit etmedim. Ardahuç Belediyesinin kaldırım işlerini yapar, her yıl 100-150 bin lira kazanırım. Kimsenin cep telefonunu zorla almadım" dedi.

Mehmet Yıldırım da Erkan Akarsu'nun kendisine işkence yaptığını iddia ederek, "Gece evime gelip, bıçakla kolumu çizdi, vücudumda sigara söndürdü. Satırla bacaklarımdan yaraladı, zorla para aldı. Bu kişiden şikayetçiyim" diye konuştu.

Öteki sanıklar ise çıkar amaçlı suç örgütü kurmadıklarını savunarak, tahliyelerini istedi.

Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, Mehmet İlbey'in ruh sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Erzurum Bölge Eğitm ve Araştırma Hastanesinde gönderilmesine, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmaylı erteledi.

Kaynak: AA