Seramiksan, Yengil İle Flört Ediyor

Türkiye Voleybol Federasyonun yeni temsilcisi Seramiksan Bayan Voleybol takımı baş antrenörlük adayı olarak tecrübeli çalıştırıcı İsmail Yengil’in adının geçtiği öğrenildi.

Seramiksan, Yengil İle Flört Ediyor
İsmail Yengil’den önce Mehmet Bedestenlioğlu ile görüşen ve anlaşamayan Seramiksan Yengil ile prensipte büyük ölçüde anlaştı.
Sezon sonunda şampiyon hoca Süleyman Bozkan ile yollarını ayıran Seramiksan Bayan Voleybol takımı yeni sezon öncesi gündemine bir ulusal düzeyde isim yapmış isimlerle görüştükten sonra rotayı İsmail Yengil’e çevirdi. Karşıyaka Bayan Voleybol takımıyla 1.lig kapısından dönen ve sezonun sonunda kulübü ile yollarını ayıran Yengil’in Seramiksan’a yakın olduğu öğrenildi. İsmail Yengil Karşıyaka’nın alt yapısında başlayan antrenörlük kariyerinde Karşıyaka Bayan Voleybol takımı baş antrenörlüğü ile devam etti. Son iki sezonda 1.lig şansını play off karşılaşmalarında yitiren başarılı çalıştırıcı Bayanlar 2.liginde son derece deneyimli ve tecrübeli bir isim olarak Seramiksan’ın hedeflerine yönelik bir isim olarak öne çıkıyor.

---Kariyeri Başarılarla Dolu---
Seramiksan ile flört eden Yengil 10.10.1956 Salihli’de doğdu. Evli ve 2 çocuk babası olan ve 1980 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulundan mezun oldu.

İsmail Yengil'in kariyeri başarılar ile dolu. Yıldız Kızlar Türkiye 1.liği, Genç Bayanlar Türkiye 3.lüğü, Yaş Gruplarında Türkiye 3. ve 4. lüğü, okullarda Türkiye 1. ve 2.liği, Genç Milli Takım ile Dünya Balkan Şampiyonluğu, 2. liği ve 3.lüğü, yaşamıştır. Ayrıca Gençlik Olimpiyatlarında Şampiyonluk yaşamıştır. Bu şampiyonluk, turnuvanın ev sahipliğini yapan yabancı ülkelerde alınan ilk şampiyonluğu olması ile ayrı bir önem kazanmıştır.

A takımda 7 sene baş antrenörlük, 1 sene yardımcı antrenörlük yapmıştır. Yaklaşık 158 milli maç kariyeri bulunmaktadır.
Kaynak: İHA