Reyhanlı saldırısına ilişkin 16 satırlık ihbar

Reyhanlı saldırısı hakkında Başsavcıvekilliğinin açıklamasında bahsedilen ihbarcının, "Bombalar gemiye yüklenirken bizzat gördüm" diği ortaya çıktı.

Reyhanlı saldırısına ilişkin 16 satırlık ihbar
Hatay Reyhanlı'da meydana gelen ve 52 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırı öncesi Emniyete 8 Mayıs günü gelen ihbar metni ortaya çıktı. Adana Cumhuriyet Başsavcıvekilliği yaptığı açıklamada bombalı eylem hazırlığına ilişkin başlatılan soruşturmanın gelen bu ihbarla başladığını belirtmişti.

Sabah Gazetesi; 16 satıra dönüşen o ihbarın içeriğine ulaştı. 8 Mayıs günü kendini M.G. olarak tanıtan bir kişi Hatay Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nü arıyor. Şahit olduğu olayları anlatmaya başlayıp şunları ileri sürüyor: "Ankara'da bombalı eylem hazırlığında olan Temir D.'yi 9 Mayıs 2013'te aracımla Yayladağı Sınır Kapısı'na kadar getireceğim. Nasır E. tarafından alınarak Hatay'ın ilçesi Harbiye'de bulunan Mehmet Gümüş isimli kaportacı tarafından gizli bölmeler yapılan 2 adet 100'lük transit aracın bulunduğu yere götüreceğim."

'BOMBALARI GEMİYE YÜKLENİRKEN GÖRDÜM'

"Bu zulalara 1 hafta öncesinde Suriye'den Samandağı ilçesine deniz yoluyla getirilen C-3 patlayıcıları yerleştirilecek. Araçlar Nasır E. ve Yusuf N. öncülüğünde Ankara'ya hareket edecek. Bombalar Cuma günü Ankara'da patlatılacak. Hedef ilk etapta Kocatepe Camisi. Bir AVM olarak değiştirilebilecek. Eylemler için Yusuf N. 4-5 milyon Suriye lirası aldı. Bombalar Lazkiye'den gemiye yüklenirken bizzat gördüm. Eylemler Suriye'de bulunan Acilcilerin lideri Mihrac Ural tarafından planlandı. Nasır E.'nin Suriye'den geçiş saati kesinleşince yine arayacağım,"

İhbar sonrasın plakaları tespit edil araçların izine tüm aramalara rağmen ulaşılamadı.